Der var »fuldt hus« både ude og inde, da Søsportens Hus på Sølystvej i Silkeborg lørdag blev indviet. En glad formand for Silkeborg Kajakklub, Rune Drejer Kristensen, deltog i festivitasen. Foto: Silkeborg Kajakklub.

Søsportens hus er sejlklar

Susanne Niskanen 

Huset på Sølystvej blev indviet i lørdags

SILKEBORG Åbning af Søsportens Hus i Silkeborg blev lørdag lidt af et tilløbsstykke, hvor omkring 150 deltog i åbningen og flere kiggede forbi i løbet af dagen.

Ikke mindst Rune Dreier Kristensen, formand for Silkeborg Kajakklub var en glad mand og kaldte åbningen for »èn af de helt store milepæle«.

- Åbning af Søsportens Hus er en afslutning af et godt og fantastisk forløb, der startede for snart otte år siden i byrådet, da de første anlægsmidler blev afsat til at løfte ro- og kajaksporten i Silkeborg, sagde Rune Dreier Kristensen.

I sin tale undlod formanden da heller ikke at nævne, at kajaksporten i Silkeborg Kommune i dag er den mest vindende sport i kommunen.

- Den udvikling har blandt andet været med til at genoplive stævner på Silkeborg Langsø, der også var en tradition helt tilbage til starten i 1940 og i 1955, hvor de første nordiske mesterskaber i Silkeborg blev arrangeret netop her, sagde Rune Dreier Kristensen og understregede:

- Fra Silkeborg Kajakklub er vi klar til at vise - ikke kun silkeborgenserne, men hele Danmark - at her sker der noget, når ro- og kajaksporten vil noget. Derfor har vi også et håb om at den årelange strid med Sølystvej omkring robanen snart kan blive afsluttet. Vi har som klub et ønske om at bruge robanen fra 1. maj til 1. oktober, og det vil også gøre rosportens muligheder i Søsportenshus endnu bedre.

En tak lød også til Laban Arkitekterne, der har tegnet det nye Søsportens Hus, og til de håndværkere, som har knoklet for at få huset klar til den store åbning i lørdags.