Danske Rasmus Seebach var hovednavn på Bøgescenerne på Smukfest, som åbnede onsdag. Her spillede han foran et tætpakket publikum, som klappede og sang i kor til popmusikken. /ritzau/Tidsvilde Stine/arkiv

Publikum skrålede til Seebach som deler anmelderne

På Smukfest fik Rasmus Seebach folk til at både synge og græde. Men anmelderne er uenige om præstationen.

SKANDERBORG Publikum skrålede i kor med danske Rasmus Seebach, da han til et brag af blå konfetti spillede på Bøgescenerne som det første store navn på Smukfest.

Men selv om festivalgæsterne var mødt talstærkt op til popsangerens koncert og både sang og klappede i kor under flere af sangene, var det ikke alle anmeldere, der var lige begejstrede.

Jyllands-Postens musikredaktør, Peter Schollert, var ikke synderligt imponeret over popsangerens præstation.

Han tildeler tre stjerner til det tre kvarter lange show. Det blev skudt i gang til tonerne af hittet »Uanset«, som fik publikum til at juble i bøgeskoven.

- Selvom han tidligt slog fast, at han havde set frem til netop denne koncert, var der noget rutinepræget over leveringen af nummer efter nummer og de ord, som han ville give videre til publikum, skriver musikredaktøren.

Dansk pops store stjerne stod ifølge Schollert foran sit publikum som en godt brugt rocksanger »med fedtet hår og mørke rande under øjnene«.

Musikerens uoplagte udtryk blev også bemærket af Ekstra Bladets musikanmelder, Thomas Treo. Han kalder præstationen en fuser, hvor Seebach mest af alt lignede en efterligning af sig selv.

Treo kaster ligeledes tre stjerner efter koncerten. Han mener, at det eneste nyskabende ved showet var Seebachs hår. Det glinsede mere fedtet i spotlyset, end det plejer.

- Seebach har forsømt at udvikle sig i sin afsindigt succesfulde karriere, og det er et voksende problem for ham.

- Det er simpelthen for forudsigeligt at opleve den 37-årige københavner fyre det velkendte repertoire af, skriver anmelderen.

Men helt modsat oplevede BTs anmelder Jan Eriksen popfesten. Han tildeler koncerten fem stjerner og beretter om en storslået optræden. Ifølge ham bliver Seebach blot bedre og bedre.

- Sikkert er det, at Seebachs banale, melodiøse klaverpop og mundrette tekster har ramt et eller andet i den danske folkesjæl. Hvad den så er, som den ikke vidste, den savnede, skriver Eriksen.

Rasmus Seebach var storslået og formåede at skabe en forrygende folkefest, som var både rørende og overvældende, mener anmelderen.

/ritzau/