Gnags & venner lukkede Bøgescenerne søndag aften på Smukfest 2017. /ritzau/Morten Lau-Nielsen

64-årig Gnags-frontfigur imponerer anmeldere på Smukfest

Man fatter ikke, at han fylder 65 år, skriver Ekstra Bladet om Peter A.G. efter afslutningen på Smukfest.

SKANDERBORG »Halvhæs, men hjertegribende«. »Frontmanden strålede«. »Grå guldklumper«.

Gnags får flotte ord med på vejen af anmelderne, efter bandet med Peter A.G. i front lukkede og slukkede Smukfest fra Bøgescenerne søndag aften.

Der må med andre ord være noget at glæde sig til, når Gnags spiller under Regattaen i Silkeborg på lørdag.

Jyllands-Postens Anders Thomsen giver koncerten fem ud af seks stjerner og store roser til frontmanden.

- Han sitrede og sprællede som en skør hippieprofessor. Det var finaleaftenen på Smukfest, og efter en festival med mange musikalske bagateller bød veteranerne på Gnags Greatest med stjerneopbakning, skriver anmelderen.

Det sker med henvisning til, at både Thomas Helmig, Henning Stærk, Lis Sørensen, Mads Langer og Jacob Riis-Olesen var på scenen sammen med Gnags og give et nummer eller to.

Ekstra Bladets Thomas Treo giver koncerten fire ud af seks stjerner.

- Mads Langer leverede en malplaceret fesen indsats, mens Henning Stærk så bekymrende svagelig ud og måtte sidde ned på scenen.

- Humørsprederen A.G. udstrålede derimod en ukuelig livsglæde, der lunede i den råkolde sommeraften, hvor et velswingende Gnags leverede hit på hit på hit på hit, skriver Thomas Treo.

- Man fatter simpelthen ikke, at sangeren fylder 65.

Også Gaffas Ole Svidt kvitterer med fire ud af seks stjerner.

Han påpeger blandt andet, at bandet spillede fremragende - ikke mindst Per Christian Frost, hvis småbluesede spil lå centralt i lydbilledet.

- Men det kan ikke skjules, at den ellers stadig kernesunde og forholdsvis ungdommeligt udseende Peter A.G. stemmemæssigt er blevet noget tynd i toppen, skriver Ole Svidt.

/ritzau/