De 50.000 nyudsatte ål skal sikre, at Silkeborg i fremtiden har et rigt åleliv. Det er noget Silkeborg Fiskeriforening gør hvert år. Foto: Emily Andersen Højrup

50.000 ål sat ud i Silkeborg

SILKEBORG 50.000 ål blev mandag sat ud i Silkeborgsøerne, så søerne kan bevare et rigt åleliv.

Det var i år 18 frivillige fra Silkeborg Fiskeriforening, der sørgede for, at alle ålene blev sat ud forskellige steder i søerne. Ifølge Karlo Jespersen, næstformand i Silkeborg Fiskeriforening, er det nødvendigt at hjælpe ålebestandingen i Danmark, da mange ål dør, før de bliver store.

- Mange ål bliver spist af fugle eller omkommer ved andre forhindringer, blandt andet på deres naturlige vej mod havet, siger Karlo Jespersen, som påpeger, at der alle steder i Danmark bliver sat ål i vandet for at hjælpe med at bevare bestandingen.

De 50.000 ål bliver betalt af indtægterne fra fisketegn, som de mange fiskere i Danmark betaler for at have.