- Jeg ville ønske, der var arbejde til alle flygtninge. For det er vigtigt, at man kommer ud og snakker med danskerne og lærer om dansk mentalitet. Og så kan man også være med til at betale til Danmark. Det synes jeg er vigtigt, siger frisør Rashid Asaf, der med hjælp fra jobcentret har taget en et-årig frisøruddannelse og åbnet Salon Golden Styling på Hostrupsgade.

Frisør: Er man frisk, skal man arbejde

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Syriskfødte Rashid Asaf har åbnet frisørsalon på Hostrupsgade, og glæder sig over at være med til at give »noget tilbage« til Danmark

SILKEBORG Frisør Rashid Asaf er født og opvokset i Syrien, men forsøger efter bedste evne at leve som dansker og blive en del af det danske samfund.

Sammen med sin hustru og parrets to børn, kom han til Danmark i 2011, og med bopæl i Silkeborg har familien fundet sig godt til rette i Danmark. Et land, Rashid Asaf har taget til sig, og som han sætter stor pris på. Det samme gælder danskerne, som han og familien har mødt stor forståelse fra. Derfor ligger det ham også meget på sinde, at kunne være med til at give sit økonomiske bidrag til landet.

- Jeg kommer som gæst. Som gæst synes jeg, det er vigtigt at give noget positivt tilbage. Man skal ikke bare sidde og få penge fra kommunen. Man skal ud og arbejde. Er man frisk, skal man arbejde, siger Rashid Asaf mellem to klipninger i hans nyetablerede salon på Hostrupsgade.

Man skal være aktiv
Den har fået navnet Salon Golden Styling og er ikke Rashid Asafs første salon.

Gennem ni måneder har han således drevet en tilsvarende salon i Hobro, men som han konstaterer, så bliver det til mange kilometer i bil, når man hver dag skal køre frem og tilbage mellem Silkeborg og Hobro.

- Jeg er glad for at bo i Silkeborg og jeg håber på en god fremtid i Danmark for mig og min familie. Men det sker ikke automatisk. Det er vigtigt, at man selv gør noget. At man arbejder aktivt for at få et godt liv, siger Rashid Asaf, der med hjælp fra Jobcentret fandt en privat frisørskole, hvor han kunne tage en et-årig uddannelse.