Jens Dolberg scorede to gange mod Tyskland. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Dolberg og Danmark er klar til VM-kvartinalen

Håndbold Bjerringbro-Silkeborgs talentfulde bagspiller Jens Dolberg Plougstrup og resten af det danske U19-landshold spillede sig onsdag videre til kvartfinalen ved VM i Georgien.

Det skete med en 28-24 sejr over Tyskland efter pauseføringen 12-11. BSV-spilleren scorede to gange i kampen.

- Jeg er så stolt på spillernes vegne. Det var bestemt ikke nogen ønskemodstander for os. Tyskland vandt bronze ved sidste slutrunde, hvor vi blev nummer fem, men i dag var vi et skridt foran. Vi spiller en fin 1. halvleg, hvor vi egentlig godt kunne være foran med mere end én. Efter pausen kommer vi stærkt ud. Det giver os et forspring, som vi ikke formøbler. Vi holder hovederne kolde under hele kampen, vi står stærkt i forsvaret, og fighter os til en VM-kvartfinale, siger U19-landstræner Claus Hansen til Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside.

Allerede i aften spiller de danske talenter kvartfinale mod Rusland, der i 1/8-finalen slog Sydkorea med 32-31.