De aarhusianske søstre i Velvet Volume er hovednavn ved festivalen Overtryk i Kedelhuset fredag aften.

Fuldt tryk på kedlerne med ny festival

Christian Kloch Larsen 

Musikfestivalen Overtryk præsenterer upcoming bands i Kedelhuset under Regattaen og har den hotte trio Velvet Volume på plakaten

MUSIK Den aarhusianske rocktrio Velvet Volume er i dag meget mere end et upcoming band på den danske musikscene.

Søstrene Noa, Naomi og Nataja Lachmi har været på plakaten ved store festivaler som Northside og Smukfest i Skanderborg og vakte for alvor opmærksom for første gang, da bandet for to år siden satte strøm til en gang rå rock ved kronprinsparret Prisfest i direkte tv.

Alligevel er Velvet Volume hovednavn ved de kommende dages upcome-musikfestival Overtryk i Kedelhuset, som også byder på en stribe navne fra det lokale musikmiljø.

- Velvet Volume er meget spændende navn på den danske musikscene og jeg er sikker på, at bandet nok skal trække en del til festivalen. Også det lidt mere modne publikum, som jo ikke ligefrem er målgruppen for festivalen, siger spillestedsleder Johannes Konstantin Neergard fra Kedelhuset, som arrangerer festivalen i samarbejde med musikforeningen Muffis og med økonomisk støtte fra en anden af byens musikforeninger Musikrampen. Han uddyber:

- Velvet Volume er et af de navne, der bliver lagt mærke til, og for en festival med upcoming bands er det fantastisk, at det er lykkes at få så stort er navn med. Det betyder også meget for de mange upcomingsbands, der spiller på festivalen, at vi har et band, som er kommet lige det skridt videre ud på den danske musikscene.

Og med en pose penge fra puljen »Levende Ungekultur« under Østjysk Vækstbånd er det lykkedes at hyre Velvet Volume.

Giver god mening
Ideen til festivalen kommer fra Herning, hvorfra musiker og musikproducer Chris Blaize for nogen tid siden henvendte sig til Regattaen med et forslag om at fylde et telt med hotte upcomingbands under ildfesten.

- Det var så Kurt Pedersen fra Ildfestregattaen, der henvendte sig til mig for at høre, om det ikke var noget, vi kunne lave i Kedelhuset under Regattaen, fortæller Johannes Konstantin Neergaard.

Spillestedslederen takkede ja, for en upcome-musikfestival under Regattaen giver nemlig rigtig god mening, mener han.

- Når man ser på musikprogrammet for Regattaen, så er det jo mainstream-musikken for det modne publikum, der fylder meget. Der er ikke rigtig noget for de unge, så vi kan med Overtyrk skabe en alternativ musikscene under Regattaen netop med de unge som målgruppe.

- Nu er vi meget spændte på, hvordan det går. Jeg håber meget, at det er et tilbud, som de unge tager imod. Og bliver det en succes, er det meningen, at Overtryk skal være en tilbagevendelse festival, når der er Regatta, siger han.

Torsdag aften spiller Karen Kousgaard, Lizette og det lokale metalband Black Swamp Water på festivalen, og fredag er Tanya Holst, Dirty Vintage, Sonic Moon, Facaden og hovednavnet Velvet Volume på plakaten.

- Silkeborg har i forvejen en forholdsvis stor scene for upcoming bands. Vi har aktive musikforeninger, som arrangerer koncerter med upcomingnavne, og en festival som Noget Bedre, der laver noget af det samme. Derfor er det også oplagt at lave en festival som Overtryk under Regattaen, siger Johannes Konstantin Neergaard.