Politiet blev forhindret i at yde førstehjælp

Adam Haff 

En 25-årig mand blandede sig så voldsomt i politiets håndtering af en tilskadekommen, at han måtte anholdes

SILKEBORG Politiet måtte natten til torsdag anholde en 25-årig silkeborgensisk mand, der lagde en politipatrulje hindringer i vejen.

Klokken 00.25 blev der slået alarm, fordi en mand var kommet ud for en ulykke. På p-arealet bag Jyske Bank i Søgade var manden faldet ned fra en to meter høj mur. Ved faldet fik han kvæstelser i hovedet.

Blødte fra hovedet
En politipatrulje nåede frem før ambulancen, og politimændene gik derfor i gang med at yde førstehjælp til den tilskadekomne, der blødte fra hovedet.

En 25-årig mand, som efter det foreløbigt oplyste var kammerat med den tilskadekomne mand, ville ikke lade politifolkene arbejde i fred. Han blev flere gange bedt om at give politiet arbejdsro. Men det havde ingen effekt på manden, som politifolkene vurderede var påvirket af alkohol eller stoffer.

Da ambulancen få minutter senere nåede frem, måtte patruljen anholde den 25-årige. Han strittede imod, og der opstod tumult, da han skulle ind i patruljevognen. På vejen ind til stationen fik den anholdte så kaldt betjentene forskellige ukvemsord. Så han endte med at få hele tre sigtelser, som hver udløser en bøde:

- Han virkede meget påvirket af et eller andet, og han var meget opfarende, fortæller efterforskningsleder Mette Therkelsen. Manden var til formiddag stadig i politiets varetægt. Det er ikke oplyst, hvor kvæstet, den anden mand blev ved faldet, men han er uden for livsfare, oplyser politiet.