Jysk Park er et af to Superliga-baner med kunstgræs som underlag. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Spillerforeningen: Hellere rigtigt græs frem for kunstgræs

Langt størstedelen af Spillerforeningens medlemmer ønsker at spille på rigtige græsbaner frem for kunstgræs

FODBOLD Fem år i streg er kunstgræsset på FC Nordsjællands hjemmebane blevet kåret som den dårligste bane i Alka Superligaen på baggrund af stemmer fra ligaens anførere efter hver kamp.

Men holdningen rækker langt ud over anførernes stemmer, viser en undersøgelse foretaget af Spillerforeningen.

På baggrund af besvarelser fra 121 medlemmer, der optræder i Superligaen og 1. division, viser undersøgelsen blandt andet, at 91 procent af de adspurgte mener, at turneringskampe bør spilles på almindeligt græs.

85 procent foretrækker også at træne på almindeligt græs.

Silkeborg IF’s nye hjemmebane Jysk Park har som bekendt også kunstgræs som underlag, men ifølge Spillerforeningens undersøg er det underlag altså langt fra populært.

Desuden svarer 87 procent, at de foretrækker at spille i en klub, som benytter almindeligt græs ved turneringskampe. 88 procent mener, at spillet ændrer grundlæggende karakter, når der spilles på kunstgræs.

Spillerforeningen pointerer, at de største kritikere af kunstgræs faktisk er de unge spillere.

Det fremhæver man, fordi kritikere af kåringen »Danmarks Bedste Bane« argumenterer for, at Superligaens anførere, som overvejende er ældre, erfarne spillere, i modsætningen til de yngre spillere ikke er vokset op med kunstgræs.

- Således mener hele 97,2 procent af spillerne i aldersgruppen 19-22 år, at turneringskampe på kunstgræs enten er »dårligere end på almindeligt græs« (41,7 procent) eller »meget dårligere end på almindeligt græs« (55,5 procent).

- De resterende 2,8 procent har svaret, at kunstgræs er »bedre end på almindeligt græs«, skriver Spillerforeningen.

/ritzau/