Seende og blinde kan få fælles oplevelser sammen med tandemcyklerne.

Blinde skal op på cyklen

SILKEBORG Idræt om Dagen er klar med et nyt motionstilbud til blinde og svagteseende i samarbejde med Dansk Blindesamfund.

Det nye motionstilbud har passende navnet »Træd til« for det er meningen, at deltagerne skal trampe i pedalerne på tandemcykler. Første gang er allerede her i dag, tirsdag 22. august, ved Sydbyhallerne, hvor der vil være hygge og musik, inden deltagerne skal ud og mærke vinden i kinderne.

- Ud over den gode motion er fællesskabet vigtigt for dette tilbud, siger leder af Idræt om Dagen Kaspar Ginnerup Knudsen.

Initiativtager Kirsten Lehrmann har inviteret Søren Høgh med til opstarten. Søren Høgh er musiker og en inspiration for flere blinde og svagsynede, da han på trods af sit synshandicap kører tandemcykling og både har vandret fra Skagen til Faxe og senest løbet Aarhus Halvmarathon.

- »Træd til« giver gode muligheder for at synshandicappede og seende cyklister få nogle gode idrætsoplevelser sammen, men vi har brug for, at flere frivillige piloter træder til, opfordrer Idræt om Dagen. Tandemcyklerne er anskaffet via fondsmidler fra Nordea og Carlsberg.