Foto: Flemming Hansen

Under Regattaen: Skarpskytter lå klar på hustagene

Brian Holst 

Frygten for terror medførte de højeste sikkerhedsforanstaltninger nogensinde under et arrangement i Silkeborg. Der var blandt andet indsat skarpskytter og et overvågningsfly

Ifølge politiet var godt 100.000 mennesker samlet i centrum af Silkeborg i forbindelse med lørdag aftens fyrværkeri.

De færreste i menneskemængden var dog klar over, at der på hustage lå specialuddannede politifolk - den såkaldte Romeo-patrulje - som skulle træde til i tilfælde af et terrorangreb.

- Sikkerhedsmæssigt var vi beredt på et terrorangreb, og da jeg midt under Regattaen hørte om terrorangrebet i Barcelona, var jeg glad for, at vi havde sat så mange sikkerhedsforanstaltninger i værk, fortæller politiets indsatsleder under Regattaen, Lasse Ivanøe.

- Romeo-patruljerne har specialudstyr og kan blandt andet standse en lastbil, der er på vej ind i en menneskemængde. Romeo-patruljen er blandt andet udstyret med rifler, oplyser han.

Vejafspærringerne til midtbyen var sikret således, at en lastbil ikke umiddelbart kunne komme igennem. Desuden var der fredag og lørdag fra klokken 18.00 til 02.00 et overvågningsfly fra Hjemmeværnet i luften over Silkeborg.

Flyet havde direkte forbindelse til politiets kommando-vogn, der var parkeret ved Circle K i Østergadekrydset.

- Flyet sendte billeder til vognen, så vi kunne følge menneskemængden og holde øje med, om der var usædvanlig aktivitet nogle steder. Flyet er i stand til at sende os så god overvågning, at vi selv i mørke kan følge enkeltpersoner. Det gav os et fantastisk godt overblik, siger Lasse Ivanøe.

Heldigvis blev Regattaen afviklet i fred og fordragelighed, og Lasse Ivanøe er imponeret over, hvor fredeligt den store fest blev afviklet.

- Jeg er lettet over, at vi undgik større problemer af nogen art, konstaterer Lasse Ivanøe.