Automania har også i år gadeløb på en lukket rute på Søvej. Det plejer at trække et stort publikum. Foto: Martin Ballund

Automania vokser med nye udstillinger

Kenneth Husum 

Bilfestivalen Automania har flere specialarrangementer på programmet i år

SILKEBORG Når der den kommende weekend er Automania i Silkeborg, så bliver det med flere biler og aktiviteter end nogensinde før siden starten i 2006.

Bilfestivalen Automania samler bilentusiaster fra hele landet til et par dage med biler af alle typer.

Festivalen bliver altid afholdt den sidste weekend i august, og den falder i år fra fredag 25. til søndag 27. august.

Festivalen kommer til at byde på faste traditioner, men også flere nyskabelser.

Festivalen åbnes officielt på Silkeborgs nye torv fredag eftermiddag af borgmester Steen Vindum. Her vil der være præsentation af de mange veteraner og klassikere, der er med på festivalen.

Alle forskellige bilmærker mødes på Søtorvet både fredag, lørdag og søndag, hvor man kan tage et kig på flotte forkromninger, dybde i lakken og flotte detaljer. Der vil også være en særlig »hippie-lejr« med skønne køretøjer fra 70’erne. På Rådhus P-Øst lige over for Søtorvet mødes blandt andet Triumph-klubben og andre bilmærker.

En fast tradition i forbindelse med Automania er, at der bliver kørt motorløb på Søvej langs søerne. Det er med rette blevet betegnet som Danmarks smukkeste racerbane. Løbet finder sted lørdag med deltagelse af op til 70 flotte sportsbiler. Som noget nyt bliver der en førkrigsklasse med blandt andet Bugattier og lignende. Det er det eneste motorløb i Danmark, hvor tilskuerne har gratis adgang, og man kan overskue hele banen.

I forbindelse med Kulturhovedstad 2017 er Automania i år udvidet med et par specielle arrangementer. I Lunden på Vestergade er der i samarbejde med Militærhistorisk Køretøjsforening arrangeret et særligt træf for militærkøretøjer, hvor der også vil blive vist forskellige tableauer.

Om lørdagen kører militærkøretøjerne ud til Bunkermuseet ved Silkeborg Bad. Her lines bilerne op i en lang kolonne og udstilles, og der bliver samtidig mulighed for at besøge Bunkermuseet.

Et andet specialarrangement er en biludstilling i parkeringskælderen under Torvet. Her vil man kunne se en del biler, som man garanteret ikke ser hver dag. Eksempelvis flere Bugattier fra før 2. verdenskrig, meget dyre Ferrarier, Alfa Romeo og mange andre helt specielle biler. Kælderen er stillet til rådighed af A. Enggaard og Q-Park.