Silkeborg IF tørnede fredag aften sammen med Hobro IK på Jysk Park. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Foto

SIF-fortet faldt mod Hobro

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF tabte for første gang på Jysk Park, hvor Hobros Pål Alexander Kirkevold stjal billedet med to scoringer

FODBOLD Silkeborg IF skulle fredag aften forsøge at hente den tredje sejr ud af tre mulige på Jysk Park, men SIF’erne skuffede og tabte 0-2 til Hobro IK foran 4975 tilskuere.

SIF’erne fik en skidt start på opgøret og kom bagud med 0-1 i det syvende minut efter et mindre vellykket indgreb af Thomas Nørgaard i målet. Keeperen viftede således et indlæg fra gæsternes Edgar Babayan direkte ud i fødderne af Quincy Antipas, der forsøgte sig fra en fri position i feltet. Afslutningen blev i første omgang clearet på stregen af Casper Sloth, men bolden røg direkte ud til Pål Alexander Kirkevold, der fik bugseret kuglen over målstregen fra kort afstand.

Hjemmeholdet kom ikke frem til det helt store i indledningen. Det skete først efter et kvarters spil, da Robert Skov fik testet Jesper Rask på et direkte frispark, men Hobro-keeperen havde helt styr på forsøget.

Så var der mere bid i det skud, som gæsternes Edgar Babayan sendte mod SIF-målet umiddelbart efter, men den flade afslutning strøg forbi den fjerneste stolpe.

I det 27. minut fik værterne lagt et fint pres på Hobro-målet. Først fik Mikkel Vendelbo blokeret et fint forsøg i feltet, og på de efterfølgende hjørnespark viste Dennis Flinta og Simon Jakobsen styrke i luftrummet, men den helt store chance for at udligne lod fortsat vente på sig.

I det 38. minut kom SIF for alvor tæt på, da Marc Rochester Sørensen fik lagt bolden til rette for Robert Skov, der sendte et skarpt skud mod det korte hjørne, men bolden gik lige forbi stolpen.

Umiddelbart efter blev fremadstormende Jens Martin Gammelby spillet helt blank i dybden, men backen blev korrekt vinket offside, og stillingen var derfor fortsat 0-1 ved pausen, selvom SIF havde sat sig mere på spillet.

SIF-fansenes håb om et comeback led et alvorligt knæk fire minutter inde i anden halvleg, hvor gæsternes Jesper Bøge fandt plads i rummet bag Mikkel Cramer. Hobro-spilleren sendte et præcist indlæg ind i feltet, hvor Pål Alexander Kirkevold flugtede bolden i mål med en præcis afslutning.

I bestræbelserne på at komme tilbage fra 0-2 gav SIF-manager Peter Sørensen debut til 18-årige Magnus Mattsson efter 57 minutters spil, hvor talentet afløste Mikkel Vendelbo.

Umiddelbart efter forsøgte Marc Rochester Sørensen sig med en mistimet flugter, og 10 minutter senere var det Jens Martin Gammelby, der savnede præcision, da backen forsøgte sig fra distancen. Det samme gjorde Mikkel Cramer i det 70. minut, hvor han sendte bolden over mål med det kolde højreben fra en fin position i Hobro-feltet.

Hjemmeholdet fik endnu en mulighed i det 75. minut, men Jens Martin Gammelby tordnede bolden langt over Hobro-målet, og det stod efterhånden klart, at det ikke ville blive SIF’ernes aften.

Det blev bekræftet tre minutter senere, hvor indskiftede Stephan Petersen sparkede forbi bolden i en helt fri position i det lille felt, og så havnede kuglen ved Jens Martin Gammelby, som igen overplacerede sin afslutning.

På trods af de store tilbud lykkedes det ikke for SIF at komme på tavlen, og nederlaget betyder, at holdet dumper ned på 10.-pladsen, mens Hobros oprykkere avancerer til andenpladsen i landets bedste række.