De økologiske høst- markeder byder på forskellige aktiviteter for børn.

To lokale gårde inviterer til økologisk høstmarked

2. og 3. september kan man komme tæt på økologisk fjerkræ og kødkvæg på Gothenborg og Urbakgård

THEM/KRAGELUND Tag familien med på sensommerudflugt, når en række lokale øko-gårde inviterer til Økologisk Høstmarked den første weekend i september.

Sådan lyder opfordringen fra Økologisk Landsforening, der står bag det landsdækkende arrangement i weekenden 2. og 3. september. Her kan man blandt andet opleve, hvordan de økologiske råvarer bliver produceret, stille spørgsmål til landmanden, hilse på gårdens dyr og gå på opdagelse i gårdbutikken.

Lokalt inviteres der til høstmarked på to gårde. Det er på Gothenborg ved Them og Urbakgård ved Kragelund.

På Gothenborg, der bliver drevet af Lone og Lars Hedegaard, kan man blandt andet opleve, hvordan det økologiske fjerkræ trives rundt på markerne og tage med på en guidet rundtur på gården. Man kan også besøge gårdbutikken eller én af de mange salgsstande på gården og købe en frokost tilberedt med gårdens eget fjerkræ.

Smager sig gennem historierne
Madvejleder Lise Fauerschou Hastrup står desuden bag »Økologi, dét for børn« med historier om krydderurternes magi, og hvor børnene kan smage sig igennem historierne.

På Urbakgård på Kragelundvej 35 bliver der lejlighed til at se på kødkvæg. Gitte og Henrik Østergaard har 30 moderdyr af racen limousine og sælger gårdens oksekød til primært private og gårdbutikker.

På gården er også en stor tyr, et par heste, kat og en legesyg hund.

På økodagen byder Urbakgård på gratis traktortur forbi dyreflokken i marken, rundvisning og leg i halmen. Man kan også bage pandekager over bål eller købe gårdens egne frankfurtere ved grillen.

Danskerne har verdensrekorden i at købe økologi. 9,7 procent af det samlede fødevare-salg i Danmark er økologisk, og der blev solgt øko-varer for otte milliarder kroner gennem dagligvarehandlen i 2016.

Der er omkring 3200 økologisk landbrug i Danmark, og Økologisk Høstmarked er hele den økologiske branches fælles høstmarked. Markederne landet over er arrangeret af Økologisk Landsforening sammen med de økologiske landmænd.

I 2016 var der 55.000 danskere, der trak i gummistøvlerne og drog på landet til Økologisk Høstmarked.

mette