Foto: Colourbox

Tre mænd fængslet for vold mod Skat-medarbejder

Søren Nielsen 

SILKEBORG De tre københavnske mænd, der er sigtet for at have overfaldet en kvindelig medarbejder i Skat, blev fredag varetægtsfængslet i fire uger.

Kvinden blev overfaldet den 14. marts i år foran sit hjem i Silkeborg. Voldsmændene udsatte hende for grov vold bestående af knytnæveslag i ansigtet og på kroppen.

Kendelsen blev afsagt efter et næsten seks timer langt grundlovsforhør ved retten Herning.

Mændene er 28, 36 og 47 år og nægtede sig skyldige. De har alle kæret afgørelsen til Vestre Landsret.

Kvinden var på vej til sit arbejde i Skat, da hun ved halv syvtiden om morgenen blev overfaldet. Som følge af volden fik hun flere brud på ribben og kæben.

Før dørene blev lukket under retsmødet, kom det frem, at hun var sagsbehandler på en skatte-sag, som knyttede sig til en af de sigtedes virksomhed.

Efter mere end fem måneders efterforskning rykkede politiet ud og anholdt de tre i københavnsområdet torsdag mellem klokken 10 og 11.

Ifølge specialanklager Lise Hebsgaard er sagen ganske særlig, fordi der er udøvet farlig vold mod en person i offentlig tjeneste.

- Der er tale om en usædvanlig grov sag, hvor flere gerningsmænd efter vores overbevisning har planlagt og udført et overfald mod en kvindelig medarbejder fra Skat i hendes fritid og med baggrund i hendes arbejde. Under det lukkede grundlovsforhør har vi fremlagt de foreløbige beviser fra politiets efterforskning for domstolen, og de sigtede har haft mulighed for at udtale sig. Dommeren har på baggrund af de oplysninger, der er kommet frem i retten i dag, besluttet at imødekomme vores anmodning om varetægtsfængsling af hensyn til den videre efterforskning, siger specialanklager Lise Hebsgaard fra den lokale anklagemyndighed ved Midt- og Vestjyllands Politi i en skriftlig udtalelse.

Med henvisning til de lukkede døre ønsker hun ikke at sige mere om sagen.