Stine Bonde (t.v.) blev noteret for syv redninger inden pausen og fik fin hjælp af Stine Skogrand og de øvrige Voel-spillere i defensiven. Keeperen løftede sit spil yderligere i anden halvleg. Foto: Preben Hansen

Silkeborg-Voel smadrede Skanderborg

Mathias Hove Andersen 

Der var klasseforskel, da Silkeborg-Voel spillede sig videre til kvartfinalerne i Santander Cup

HÅNDBOLD Lørdag eftermiddag spillede Silkeborg-Voels ligakvinder den første betydende kamp i den nye sæson, da cheftræner Jakob Andreasens tropper mødte 1. divisionsholdet Skanderborg Håndbold på udebane i pokalturneringens ottendedelsfinaler, og de undertippede værter endte med at indkassere et ventet nederlag på hele 16-37 til gæsterne fra Søhøjlandet.

- Der er stor forskel på 1. division og ligaen, men det var fint for os at få sådan en kamp, hvor vi kunne spille og få trænet godt. Vi var aldrig bekymrede omkring resultatet, og det var vi heller ikke inden kampen, siger Jakob Andreasen, der var en smule overrasket over den store niveauforskel.

- Vi havde lidt nemmere ved det, end jeg havde regnet med. Jeg troede faktisk, at vi ville blive presset lidt mere. Nu venter der en enkelt kamp om at komme med i Final4, og vi står samme sted som sidste år. Det er der, vi gerne vil hen, så målsætningen kan vinges af. Nu bliver det spændende at se, hvem vi trækker tirsdag, uddyber Jakob Andreasen.

Dominans fra start
Silkeborg-Voel tog styringen fra første fløjt, og allerede efter små syv minutters spil var Skanderborg Håndbold tvunget til at tage timeout ved stillingen 1-5. Gæsterne stod solidt i forsvaret, og det kickstartede kontramaskinen, hvor Louise Lyksborg og Rikke Iversen hurtigt meldte sig ind med to scoringer hver.

Værterne fik efterfølgende bedre fat i offensiven, men Voel-spillerne havde fortsat ganske let ved at komme frem til scoringer, og efter et kvarters spil var føringen vokset til seks mål ved stillingen 5-11.

Voel-dominansen fortsatte, som første halvleg skred frem, og efter små 20 minutters spil tog Skanderborg igen timeout, da Louise Lyksborg scorede for syvende gang og gjorde det til 7-15.

Premiere venter forude
Silkeborg-Voels føring nåede også op på ni mål, inden der blev skiftet ud på flere positioner, og det var medvirkende til, at Skandeborg-holdet kunne pynte lidt på stillingen frem mod pausen, hvor der stod 11-18 på måltavlen.

Efter pausen skruede gæsterne igen op for tempoet, og samtidig bød Stine Bonde ind med flere redninger i Voel-målet, hvorfor den komfortable føring voksede yderligere. Med et kvarter tilbage af opgøret var stillingen 13-27, og størrelsen på udeholdets sejr var dermed det eneste ubesvarede spørgsmålet i Fælledhallen.

Opgøret sluttede 16-37, og Silkeborg-Voel er dermed klar til kvartfinalerne i pokalturneringen. Næste opgave for Voel-kvinderne er premieren i landets bedste række, der har fået det mundrette navn HTH GO Ligaen. Her kommer Randers HK på besøg i Jysk Arena fredag 1. september klokken 18.30.