Vi glider gennem smukke landskaber og måske er vi så heldige, at der er drysset lidt julesne hen over dem.

Hyggeligt julekrydstogt på Rhinen

Lone Henningsen 

Lad dig forkæle, mens du mærker julestemningen brede sig på dette hyggelige krydstogt, hvor du foruden de smukke vinterlandskaber også oplever forskellige julemarkeder. Rejs i dagene 4.-7. december

Hold fri fra julemånedens stress og jag uden at gå glip af den traditionelle julefrokost. Lad dig forkæle af besætningen om bord på det smukt julepyntede krydstogtskib MS Leonora, som vil gøre alt for at bringe dig i den helt rigtige julestemning.

Det hyggelige og afslappede julekrydstogt begynder i Frankfurt og slutter i Koblenz. Vi sejler på Rhinens smukkeste strækning »Den Romantiske Rhin« og besøger nogle af Tysklands fineste julemarkeder.

Velkommen om bord
Panter Rejser er teknisk arrangør, og vi bor på det firestjernede MS Leonora, der maksimalt har plads til 134 passagerer. Der er dansk cruise manager om bord, som kan hjælpe med stort og småt. Skibet er løbende renoveret og fremstår lyst og indbydende. Om bord findes panorama-lounge, restaurant og stort soldæk. Alle kahytter har vindue, to senge (dobbelt eller separate), eget bad og toilet, føntørrer, tv og safetyboks.

Kahytterne på mellem- og øvre dæk har fransk balkon med en skydedør, der kan åbnes.

Mandag 4. december samler bussen op i Silkeborg, Ikast og Herning fra morgenen af og kører mod Tyskland. Med passende pauser undervejs når vi Frankurt og tjekker ind på MS Leonora. Vel installeret i den valgte kahyt serveres velkomstdrinks og canapéer i salonen.

Der serveres en lækker tre-retters julemiddag, mens skibet bliver liggende i Frankfurt natten over.

Mange julespecialiteter
Tirsdag morgen tidlig sejler vi fra Frankfurt og lægger til i Mainz nogle timer senere. Efter frokost besøges byens hyggelige Skt. Nicolas julemarked, der med flere end 100 boder lokker med Glühwein, honningkager og andre tyske specialiteter.

På julemarkedet findes også en flot julekrybbe med figurer i legemsstørrelse samt en 11 meter høj julepyramide.

Sidst på eftermiddagen sejler vi til Rüdesheim, den stemningsfulde og smukt udsmykkede juleby. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over, så efter middagen vil rejselederen tage dig med på en tur gennem den festlige Drosselgasse. Her i den smalle gade ligger kroer og vinstuer side om side, og måske fristes vi til at smage den lokale »Rüdesheimerkaffe«.

På formiddagens udflugt onsdag tager vi også ind til Rüdesheim og kigger på endnu et fantastisk og overdådigt julemarked. Her er alle »julesejl« sat til, og vi kan blandt meget andet se Europas største julekrybbe.

Gallamiddag og dans
Tilbage på skibet spiser vi en sen frokost, mens vi sejler til Koblenz.

På denne naturskønne strækning af Rhinen driver skibet forbi den legendariske Loreley-klippe, som rejser sig 130 meter lodret op over flodvandet. Et imponerende syn! Også det berømte »Deutsche Eck«, hvor Rhinen og Mosel løber sammen, vil vi passere.

Denne aften er alle inviteret til kaptajnens gallamiddag, og efterfølgende er der levende musik i skibets lounge.

Torsdag efter morgenbuffetten siger vi farvel til skibets besætning, og hjemrejsen indledes.

Når vi kommer til den dansk-tyske grænse vil der være mulighed for at handle lidt juleslik eller andet inden vi kører det sidste stykke hjem til Midtjylland.

Meget inkluderet
Prisen for dette julekrydstogt er for avisens abonnenter 4499 kroner i dobbeltkahyt på hoveddæk. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 4649 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel fra Midtjylland til skibet t/r

Erfaren dansk rejseleder

Tre overnatninger på MS Leonora

Helpension på skibet

Drikkepakke på skibet(øl, husets vin og vand mellem 11-23)

Kaffe/te og frugt på skibet

Velkomstdrink og canapé

Drikkepenge til skibets personale

Alle nævnte udflugter ekskl. entreer

Mulighed for tilkøb:

Kahyt på midterdæk med fransk balkon 300 kroner per person

Kahyt på øvredæk med fransk balkon 600 kroner per person

Enekahyt hoveddæk 1150 kroner

Tilmelding til Læserklubben i Silkeborg på [email protected] eller på telefon 87 22 84 69.