Der har gennem de senere år været særlig meget fokus på sager, hvor genstande er kastet mod motorveje. Seneste tiltag er at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har besluttet, at visse motorvejsbroer skal videoovervåges. Foto: Martin Ballund

Silkeborgmotorvejen skal sikres mod vandmasser

Brian Holst 

Vejdirektoratet skal henover efteråret i gang med at lave dræn langs den nedgravede del af Silkeborgmotorvejen

SILKEBORG Forventninger om en stadigt øget nedbørsmængde får nu Vejdirektoratet til at sikre Silkeborgmotorvejen mod oversvømmelser.

Henover efteråret vil Vejdirektoratet gå i gang med at lave drænløsninger på den del af motorvejen i Silkeborg, som er gravet ned.

- I vinteren 2015-2016 stod grundvandet rigtigt højt i en periode. Der var ikke nogen fare for motorvejen, men vi har dog på den baggrund vurderet, at motorvejen bør gives en ekstra sikring, så vi sikrer anlægget på langt sigt, så det kan holde i – populært sagt – 100 år, siger projektleder i Vejdirektoratet, Mike Boesen.

Drænet skal sikre motorvejen mod for højt tryk fra grundvandet, hvis grundvandet i en periode står ekstraordinært højt. Trafikanter på Østre Ringvej kan derfor henover sensommeren og efteråret se, at der er gravearbejde i gang lige nord for Østre Ringvej mellem Oslovej og Gudenåbroen. Står grundvandet ekstraordinært højt i en periode, vil det løbe ned i drænet og dermed ikke påvirke motorvejen. Man kan således sammenligne drænet med overløbssikringen i en ganske almindelig køkkenvask, oplyser Mike Boesen fra Vejdirektoratet.