Troels Lyby, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus i Jysk Musikteater torsdag 21. september.

Bredt program i Jysk Musikteater

Kronprinsparrets Prisfest bliver et af efterårets største arrangementer i Silkeborg

KULTUR Der venter masser af oplevelser i Jysk Musikteater i det kommende efterår.

Musikteateret har netop sendt efterårsprogrammet på gaden og ud over koncerter, som vi omtaler andensteds i dagens kulturtillæg, kan publikum over de kommende måneder se frem til comedy, teater, musical og foredrag.

Efterårets mest opsigtsvækkende arrangement bliver dog uddelingen af Kronprinsparrets Priser, som finder sted med direkte tv-transmission lørdag 25. november.

Ud over at uddele priser til sociale initiativer og kulturelle formål, byder showet også på masser af musik og underholdning, og programmet for dette er endnu ikke offentliggjort. Til prisuddelingen vil der være inviteret en lang række gæster og sponsorer, men ifølge direktør for Jysk Musikteater, Niels Kaas, vil der også være et begrænset antal billetter til salg til den royale begivenhed.

Teaterforestillinger
Silkeborg Teaterkreds byder på flere forestillinger i de kommende måneder. Komedien »Hvem spiller ud?« med Susanne Herinrich og Peter Schrøder kan opleves mandag 18. september. 1. oktober viser Teaterklub for børn »Villa fra Valby« og 4. oktober er der satirsk komedie med forestillingen »Jægerne - de er helt ude i skoven«. 29. okotober har teaterklub for børn forestillingen »Hug en hæl og klip en tå« på programmet.

7. november er der politisk musikdrama med »Skattesagens helte« og 9. december er der igen

børneteater med forestillingen »Nissen der ville være berømt«.

Trofast publikum
Silkeborg har efterhånden fået et trofast publikum til standup-comedy og 21. september er der »Ingen panik«, som er en comedytour med Troels Lyby, Nicolaj Koppernikus og Anders W. Berthelsen og allerede dagen efter præsenterer Jysk Musikteater det nye show med Carsten Bang »Alter ego«.

Komikeren Martin Nørgaard kommer til byen med showet »Indebrændt« 27. oktober. Et af efterårets højdepunkter bliver musicalen »Cabaret«, som opføres fra 21. oktober til 5. november, og Silkeborg Dukketeaterfestival, som afvikles fra 9. til 12. november.

Foredrag
Blandt foredragene kan nævnes »Emil Erichsen: Skipper på Havana« 4. september og Cecilie Frøkjær, som fortæller om Lise Nørgaard under titlen »Frøkjær og Fruen« 6. december.

Jysk Musikteater arrangerer traditionen tro en række foyerkoncerter med fri entré og her kan man i perioden fra 17. september til 17. september høre Sjöholm/Svenningsen, trioen Jensen, Bugge og Høirup, Silkeborg Big Band og Jul i foyeren.