Jyske Bank købte i 2014 Neckelmann-grunden og har solgt den nordlige del. Der er åbnet for, at der kan bygges et 12 etagers højhus på 9500 kvadratmeter. Tegningerne er fra dengang, Jyske Bank fik godkendt, at der kan bygges et højhus på grunden. Illustration: Årstiderne Arkitekter

Du er inviteret: Byting skal afgøre fremtiden for Jyske Bank-højhus

Brian Holst 

Jyske Bank har mulighed for at opføre et 12 etagers højhus på Neckelmann-grunden. Men direktør Anders Dam opfører ikke et højhus, før han ved, om silkeborgenserne går ind for flere højhuse

SILKEBORG Et nyt højhus kan være på vej i Silkeborg - hvis ellers silkeborgenserne vil det.

Jyske Bank har tilladelse til at bygge et 12 etagers højhus på Neckelmann-grunden, som banken købte i 2014.

Nu er tiden moden til at træffe beslutningen om, hvorvidt højhusprojektet skal realiseres eller laves om.

Det konstaterer direktør i Jyske Bank, Anders Dam.

- Der er godt gang i udviklingen i Silkeborg. Vi har muligheden for at opføre højhuset og enten sælge det eller selv bruge det. Det ved vi ikke endnu. Men vi vil næppe opføre endnu et højhus, hvis det viser sig, at silkeborgenserne ikke går ind for flere højhuse, siger Anders Dam.

Derfor indbyder han sammen med Midtjyllands Avis til byting og inviterer til et stort borgermøde i Jysk Arena torsdag den 28. september, hvor to paneler vil argumentere henholdsvis for og imod flere højhuse i Silkeborg.

Debatten ender med en afstemning.

Venter 1000 til mødet
- Jeg forventer, at der kommer op mod 1000 borgere til mødet, hvilket formentlig vil være et repræsentativt udsnit af Silkeborgs befolkning. Og hvis der er modstand mod flere højhuse i Silkeborg, bygger vi næppe højhuset, siger Anders Dam.

Men er der ikke forskel på, om man synes, at der skal bygges et højhus i udkanten af byen eller inde i centrum?

- Det ved jeg ikke, om der vil være. Det må debatten vise. Vi går ind i denne debat med åbent sind, siger Anders Dam.

Han har tidligere haft gode erfaringer med at bruge en bytings-afstemning som rettesnor for en beslutning. Det skete, da banken i sin tid havde planer om at rive den gamle avisbygning på Vestergade ned.

- Der blev holdt møde i Silkeborghallerne. Det viste sig, at der var en folkestemning imod nedrivningen. Derfor endte det med, at vi lavede en dyrere løsning. Vi bevarede avisbygningen og flyttede den 20 meter. Merudgiften har vi rigeligt fået igen via goodwill blandt Silkeborgs befolkning, siger Anders Dam.

Det er ikke første gang, at der har været et byting i Silkeborg. Læs mere -