Mate Vatsadze er på vej til Silkeborg IF, erfarer Midtjyllands Avis. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Foto

Midtjyllands Avis erfarer: Vatsadze skifter til SIF

Mathias Hove Andersen 

Georgisk angriber med fortid i Viborg FF og AGF ventes præsenteret i Silkeborg IF senere på dagen

FODBOLD SIF-manager Peter Sørensen har i den seneste tid ledt med lys og lygte efter en spidsangriber, der kan agere som backup for svenske Gustaf Nilsson, som i øjeblikket sidder ude med akillesseneproblemer, og nu er løsningen fundet.

Midtjyllands Avis erfarer således, at 28-årige Mate Vatsadze præsenteres i Silkeborg IF senere på dagen.

SIF-manageren vil ikke kommentere på avisens oplysninger, men han bekræfter, at der har været en dialog med den georgiske angriber, som blev fritstillet i 1. divisionsklubben Viborg FF tidligere på dagen.

- Mate er en af de to-tre angribere, jeg har været i kontakt med. Jeg kender ham rigtig godt og ved, hvad han indimellem har slåsset med. Jeg ved også, hvor god han kan være, når han er bedst, siger Peter Sørensen.

Midtjyllands Avis erfarer, at aftalen med Mate Vatsadze kommer til at løbe frem til årsskiftet, og da angriberen står uden klub efter et mislykket ophold i Viborg, er der ikke tale om en kontrakt med en høj lønudgift.

Tidligere i karrieren har den georgiske spydspids spillet under Peter Sørensen i AGF, hvor han i perioden fra 2012 til 2016 blev noteret for ni scoringer i 43 superligakampe.

I sæsonen 2014/2015 blev Mate Vatsadze topscorer i landets næstbedste fodboldrække, hvor han scorede 20 mål for AGF.

Aftalen ventes præsenteres, når det obligatoriske lægetjek er gennemført.