Stop Madspild Silkeborg, der henter overskudsmad fra en række butikker i Silkeborg-området, inviterer sine kunder til festmiddag. Prisen for hele herligheden med tre retter, underholdning og festtale ved Søren Ryge Petersen er bare 20 kr. Foto: Martin Ballund

Stop Madspild inviterer til festmiddag

Mette Andersen 

For bare 20 kr. kan man få serveret en tre retters festmenu ved arrangement i Beboerhuset på Kejlstrupvej den 21. september

SILKEBORG For en pris på bare 20 kr. venter der kunderne i foreningen Stop Madspild Silkeborg en overdådig festmiddag med hvide duge, kandelabre og tre retter mad på bordet.

Den lokale afdeling af Stop Madspild indsamler overskudsmad fra supermarkeder, købmænd og grossister og sælger det hver uge billigt tre steder i Silkeborg til socialt trængte mennesker.

Foreningen er en non-profit og humanitær forening, hvis mål alene er at hjælpe socialt dårligt stillede medborgere.

Alligevel har foreningen fået et mindre overskud på madsalget, og det har man besluttet at spendere på en festmiddag for brugerne.

Middagen finder sted torsdag den 21. september i Beboerhuset på Kejlstrupvej 51, hvor der venter gæsterne en tre-retters menu bestående af fiskerilette til forret, som hovedret urtefarseret unghanebryst med hønse-veloutésauce, pommes Anna, svampe, bagte rodfrugter og bønnesalat og til dessert chokoladebomben Gateau Marcel.

Maden bliver tilberedt af lærere og elever fra kokkeskolen i Silkeborg - og naturligvis af overskudsmad og bidrag fra velvillige sponsorere.

- Frivillige og bestyrelsesmedlemmer i Stop Madspild Silkeborg bliver ofte spurgt om, hvad vi bruger de penge til, vi får ind, når vi sælger overskudsmad. Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at ingen i foreningen tjener penge på arbejdet. Alle arbejder frivilligt og ulønnet. De penge, der kommer ind, går udelukkende til den almindelige drift af foreningen, eksempelvis brændstof og andre udgifter til bilen, reklamematerialer og kaffe og brød til møderne, fortæller Merete Fenger, der er en af de frivillige i Stop Madspild Silkeborg.

Det lille overskud, som madsalget alligevel har givet, betyder, at foreningen kan invitere brugerne til festmiddag for bare 20 kr. pr. næse. Børn kan deltage for 10 kr.

Billetter til middagen vil blive solgt, når Stop Madspild mandage, onsdage og fredage sælger overskudsmad fra henholdsvis Arendalsvej 120A, Beboerhuset på Kejlstrupvej og Kulturhuset på Hostrupsgade.

Ved festmiddagen vil formanden for Stop Madspild Silkeborg, Anette Svarre, byde velkommen, og der vil også være sørget for musik ved Malingo og fællessange ved Kirsten Gammelgaard.

Og ingen fest uden festtale. Den har havemanden Søren Ryge Petersen lovet at komme og holde.