V2 Tobacco ligger på Georg Jensens Vej i Silkeborgs industrikvarter. Foto: Jakob Stigsen Andersen

V2 Tobacco solgt for stort millionbeløb

Søren Nielsen 

Den succesfulde tobaksvirksomhed i Silkeborg er solgt til en svensk gigant

SILKEBORG Den svenske tobaksgigant Swedish Match har købt den lokale succesvirksomhed V2 Tobacco, som producerer en bred vifte af snus og tyggetobak.

V2 Tobacco er ejet af de to brødre Marc og Patrick Vogel. Hvad prisen er for virksomheden er ikke oplyst, men der er efter alt at dømme tale om et stort millionbeløb.

V2 Tobacco på Georg Jensens Vej i Silkeborg har nemlig været noget af et lokalt erhvervseventyr, hvor vækst og indtjening er steget år efter år siden starten i 2006. Alene i 2016 lød overskuddet på 38 mio. kroner før skat.

- Det har været vigtigt for os at finde en køber, som deler vores værdier og ambitioner for fremtiden. Med dens køberens lange historie, kompetencer og dens store arbejde med produktkvalitet, vil Swedish Match vil give vores drift i Silkeborg nye og bedre muligheder for at udvikle sig og gro, siger Marc Vogel.

Han er direktør i virksomheden og vil ifølge meddelelsen fortsætte på den post fremover.

Også hos den svenske køber, der er en børsnoteret virksomhed med rødder tilbage til 1915, er der glæde over handlen.

- Vi er meget begejstrede for handlen. V2 Tobacco er en virksomhed, der passer godt ind i vores eksisterende organisation, og vi ser frem til at tage virksomheden videre, siger Lars Dahlgren, der er administrerende direktør i den svenske tobaksvirksomhed.