Jesper Nøddesbo fik debut for BSV, der kørte Aalborg Håndbold over. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Foto

Perfekt premiere: BSV moste mestrene

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg åbnede ligasæsonen med en sikker sejr over Aalborg Håndbold

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg spillede lørdag eftermiddag den første ligakamp i denne sæson, da Aalborg Håndbold gæstede Jysk Arena, og Peter Bredsdorff-Larsens mandskab slog de forsvarende danske mestre med 36-28 foran 1975 tilskuere.

BSV’erne fik dermed revanche for tirsdagens skuffelse i pokalturneringen, hvor holdet snublede i Tønder.

Hjemmeholdet kom klart bedst fra land og bragte sig hurtigt foran med 3-0, og selvom nordjyderne efterfølgende meldte sig ind i opgøret med et par scoringer, kunne hjemvendte Mads Ø. Nielsen sende BSV på 6-2 efter godt 10 minutters spil, hvor han udnyttede kampens første straffekast.

Umiddelbart efter blev Jesper Nøddesbo sendt på banen til sin hjemmebanedebut, og efter et kvarters spil var BSV’s firemålsføring intakt ved stillingen 8-4. Det skyldtes især keeper Sebastian Frandsen, der lyste op i målet med en håndfuld gode redninger, og målmanden pillede desuden et straffekast.

I offensiven var Sebastian Skube, der netop har forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2019, den helt store oplevelse. Den slovenske playmaker viste flere gange sit store overblik, og efter godt 22 minutters spil bragte han værterne på 13-7 med sin femte scoring.

Selvom aalborgensernes Andreas Holst fik reduceret umiddelbart inden pausefløjtet, kunne BSV’erne gå i omklædningsrummet med en føring på 17-12 efter en disciplineret indsats.

BSV fik en skidt start på anden halvleg, hvor Stefan Hundstrup brændte en friløber, og efterfølgende fik gæsterne bragt hjemmeholdets føring ned på tre mål.

Sebastian Frandsen meldte sig dog hurtigt ind med flere redninger i målet, og i den anden ende førte Nikolaj Markussen an. Fem minutter efter pausen var føringen vokset til 21-14, da forsvarsstyrmanden Klaus Thomsen løb med i en kontra og scorede sit tredje mål i kampen.

Med et kvarter tilbage af opgøret var stillingen 28-23 til værterne, og selvom føringen var ganske komfortabel, skruede BSV’erne yderligere op for gassen.

10 minutter før tid var cifrene ændret til 31-23, og føringen kom også op 10 mål. Slutfasen var derfor blottet for spænding, og da slutfløjtet lød kunne hjemmeholdet fejre en overbevisende sejr på 36-28 over sidste sæsons mesterhold.