Det smukke gamle slot, Hindsgavl danner rammen om Læserklubbens efterårstur til Fyn.

Smuk og herskabelig efterårstur til Fyn

Oplev Middelfarts maritime charme og idyl, eventyret i Odense og et skønt ophold på det historiske Hindsgavl Slot. Turen foregår 5.-6. november

Hver årstid sin charme - og i Danmark er vi så privilegerede at have et fantastisk smukt efterår. Naturens farveskala og den skarpe, friske luft, der heldigvis ofte får et solstrejf med på vejen, er en værdig afrunding af et år.

Fyn er fin, og Fyn er smuk - ikke mindst klædt i efterårets farver, så derfor går Læserklubbens todages tur til øen midt i mellem. Vi skal på byrundtur i såvel den idylliske søfartsby Middelfart som i H.C. Andersens egen Odense. Og så skal vi nyde et fantastisk ophold på det stemningsfulde og skønt beliggende Hindsgavl Slot.

Jagten efter marsvin
Skave Turistfart er teknisk arrangør, når bussen afgår fra Herning, Ikast og Silkeborg søndag morgen 5. november mellem klokken 08.15 og 09.15 (nøjagtige tider angives senere).

Efter endt opsamling serveres der kaffe og rundstykker, mens vi kører gennem det dejlige danske landskab.

Ved ankomsten til Middelfart mødes vi med lokalguiden, som tager os med på en spændende byvandring i den gamle bydel, hvor toppede brosten og fredede huse pryder billedet. Området omkring kirken, den gamle havn og hele Brogade er centrum for Middelfarts historiske fortællinger. Herunder hører historien om marsvin-jagt i Middelfart, den gamle søkøbstad og drabet på Niels Bugge og to riddere i 1359.

Her spiser vi den medbragte frokostsandwich inden afgang mod det røde slot.

Omgivet af naturpark
Hindsgavl Slot er et af landets mest stemningsfulde slotshoteller. Her kan du opleve en enestående kombination af et klassisk slot, et moderne hotel og et nuanceret dansk slotskøkken. Dets historie skrives helt tilbage til 1200-tallet, hvor kongen brugte området til jagt. Dengang var halvøen et kongeligt jagtterræn kaldet »Hegnet«. Senere byggede kongen en borg på en banke, »Hegnets gavl«. Man kan stadig se slotsbanken, hvor de oprindelige ruiner er begravet.

I alt omgiver 550.000 kvadratmeter have, park, eng og skov Hindsgavl Slot.

Den hvide dame
Som en del andre slotte og herregårde får den dokumenterede historie følgeskab af mindre håndgribelige fortællinger. Slottet har da også sit eget spøgelse. Hver aften ved midnatstid vandrer »den hvide dame« rundt i parken. Hun lader sig som oftest kun beskue af mænd for derefter at forsvinde med et suk. Sagnet fortæller, at hun er genfærdet af en ung brud, der skulle giftes med en herremand på Hindsgavl Slot. Hun kom kørende i en karet med fire heste, som pludselig blev skræmt. Kareten væltede i en dam, og den unge brud blev klemt fast og druknede. Det siges, at ringen, der var tiltænkt hendes finger, stadig findes et sted på slottet. Der er dog ingen tvivl om, at »den hvide dame« fortsat nærer stor kærlighed til stedet og kun ønsker det bedste for slottet og også for os som gæster.

Skøn forplejning
Efter indkvartering er der tid til at indsnuse atmosfæren. Du kan udforske hotellet og/eller gå en tur i Hindsgavl Dyrehave med de åbne sletter, gamle bøgeskove, både enge og stejle skrænter. Naturparken har en stor og varieret bestand af dyr og planter og området gemmer på mange spændende historier.

Vi får serveret eftermiddagskaffe med hjemmebagt kage i god tid inden aftenens gastronomiske oplevelse. Klokken 18 serveres cocktail efterfulgt af en firerettersmenu med afsæt i sæsonens friske råvarer serveret i Restaurant Louise i Laden.

Aftenen afsluttes med aftenkaffe med sødt.

H.C Andersens Odense
Efter morgenmaden mandag kører vi direkte til Odense, hvor en lokalguide tager os med på en byrundtur i H.C. Andersens fodspor.

Vi kommer rundt i den gamle del af Odense og hører de mange spændende fortællinger, der knytter sig til vores kendte eventyrdigters barndom i Danmarks tredjestørste by. Herefter nydes den store frokostbuffet hos Restaurant »Den Grimme Ælling«.

Godt mætte kører vi ad smukke veje forbi herregårde og hyggelige landsbyer tilbage mod Midtjylland.

Hjemkomst til aftensmadstid.

Meget er inkluderet
Prisen for denne skønne todagstur er for avisens abonnenter 1995 kroner i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 200 kroner.

I prisen er inkluderet:

Bustur

Rejseleder hele vejen

Rundstykker og rundstykker på udturen

Frokostsandwich

Byrundtur med guide i Middelfart

Byrundtur med guide i Odense

Eftermiddagskaffe

Cocktails

Firerettersmenu

Aftenkaffe

Morgenbuffet

Overnatning Hindsgavl Slotshotel

Frokost med kaffe mandag

Tilmelding til Læserklubben i Silkeborg på [email protected] eller på telefon 87 22 84 69.