Steen Vindum er bookmaker-firmaets favorit.

Silkeborg får baghjul i erhvervsmåling

Brian Holst 

Silkeborg kan ifølge Dansk Industris årlige erhvervsundersøgelse ikke måle sig med kommuner som Herning, Favrskov og Ikast-Brande, når det handler om erhvervsvenlighed

SILKEBORG Silkeborg Kommune kravler fire pladser frem til nummer 51 på listen over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

Det viser Dansk Industris store erhvervsopgørelse 2017, der betragtes som en mest prestigefulde af erhvervsundersøgelserne i Danmark.

Silkeborgs placering som nummer 51 er dog langt fra prangende, og kommunen får baghjul af omkringliggende kommuner som Herning, Favrskov, Ikast-Brande, Skanderborg og Viborg. Ikast-Brande indtager igen førstepladsen i undersøgelsen. Borgmesteren i Silkeborg Kommune, Steen Vindum, er da heller ikke udpræget positiv over en placering i den nederste halvdel blandt de 96 deltagende kommuner.

- Nej, jeg er ikke tilfreds. Vi har et mål om, at vi skal være i top ti i erhvervsundersøgelserne, og det er vi også i den undersøgelse, som Dansk Byggeri står bag. Omvendt har DIs undersøgelse stor vægt, og vi vil gerne højere op. Vi arbejder hver dag benhårdt på at gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv erhvervskommune, siger Steen Vindum.

Han understreger, at det er et langt og sejt træk at komme til tops i DIs erhvervsundersøgelse.

- Vi kravler stille og roligt op ad rangstien, siger Steen Vindum.

Fra 2015 til 2016 gik Silkeborg tilbage fra en placering som nummer 38 til nummer 55. Vil du stadig sige, at Silkeborgs erhvervsklima er i fremgang?

- Jeg ved godt, at der har været et enkelt år med tilbagegang. Men for fire år siden havde vi en placering som nummer 87. Derfor er det positivt, at vi trods alt går frem. Noget af det, der vægter mest i undersøgelsen, er, når virksomhederne helt generelt bliver spurgt om, hvordan erhvervsklimaet i Silkeborg Kommune er. Og vi må konstatere, at de ikke er ovenud begejstrede. Jeg tror, det handler om, at vi i kommunen skal have mere fokus på service og mindre fokus på myndighed, siger Steen Vindum.

Erhvervsvenligheden er målt ud fra en række parametre. Undersøgelsen kombinerer spørgeskemabesvarelser fra virksomheder med officielle statistiske data.

Favrskov går 12 pladser frem på listen til en 12. plads. Skanderborg indtager en ottende-plads, Viborg er nummer 39, Herning er nummer tre og Ikast-Brande indtager førstepladsen.