Pr-foto

Silkeborg Kommune vinder fornem pris

Vinderen af Friluftsrådets pris - Danmarks Friluftskommune 2017 - er netop afsløret, og i år blev det Silkeborg Kommune, der løb med den fornemme titel

FRILUFTSLIV I foråret præsenterede Silkeborg Kommune ambitionen om, at den ville være Danmarks Outdoor Hovedstad, og nu kan kommunen bakke drømmen op med Friluftsrådets årlige pris, Danmarks Friluftskommune 2017. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Friluftsrådet.

- Jeg er meget stolt over den hæder, vi får med titlen som Danmarks Friluftskommune. Det er en stor anerkendelse af vores ambition om at være hele Danmarks Outdoor Hovedstad og vores vision om at tænke ’friluftsliv hele livet’ til gavn for både vores egne borgere og de mange danske og internationale gæster, som besøger vores kommune hvert år for at nyde og bruge vores fantastiske natur med bynære skove og søer, siger borgmester Steen Vindum (V) i en pressemeddelelse.

Med prisen følger 250.000 kroner, som kommunen skal bruge på friluftsprojekter.

Friluftsliv på tværs af alle aldre
Friluftsrådet har i år vurderet ansøgninger ud fra temaet »Friluftsliv på tværs - samarbejder og partnerskaber«, og her udmærker Silkeborg Kommune sig med en vision om, at friluftslivet skal være en del af borgernes hverdag i alle faser hele livet.

- Silkeborg Kommune arbejder visionært og ambitiøst med friluftslivet. Der er ingen tvivl om, at friluftslivet er noget, kommunen vil, og der arbejdes hårdt for at gøre noget for det. Det samlede resultat af indsatsen er en lang række af friluftsprojekter, der kommer borgere og besøgende til gode, siger Thomas Bach, der er formand for juryen og medlem af Friluftsrådets bestyrelse.

Også kommunens arbejde med forskellige grupper af mennesker, som traditionelt er svære at få ud i naturen, vækker begejstring i Friluftsrådet. For eksempel projektet Naturkræfter, hvor mænd med kræft inviteres ud i naturen, så de sammen med ligesindede kan genvinde livsmod og energi.

- I juryen tror vi på Silkeborg Kommune - både på at de tør, at de vil, og at de kan! Vi glæder os til at følge de mange spændende friluftsprojekter, der er i støbeskeen, og vi er sikre på, at både kommunen, dens borgere og mange foreninger vil have glæde af et fortsat godt samarbejde i de kommende år, siger Thomas Bach.

Det er niende gang, at prisen uddeles, og med i opløbet i år var også Randers Kommune og Esbjerg Kommune. Esbjerg vandt juryens særpris, der uddeles til en særlig god ide, der kan inspirere andre kommuner. Det var ideen om et friluftsnetsværk på tværs af kommunens fagområder, der både skaber synergi og resulterer i nye friluftsmuligheder for borgerne, der blev præmieret.