Oprykningsholdet bestod af Morten Ørum Madsen, Mads Kristensen, Michael K. Nielsen, Nicolai Røgen Jensen, Anders Emil Ejlersen, Oliver Hundebøll Jørgensen og Morten Storgaard Mortensen med Torben Nyehuus som holdleder. Foto: Silkeborg Ry Golfklub

Golfklub rykker op i den bedste rækkke

Michael Helligsø 

En peptalk fra Thomas Bjørn hjalp Silkeborg Ry Golfklub, der desuden var forstærket af Morten Ørum Madsen

GOLF Silkeborg Ry Golfklubs førstehold kan se frem til at konkurrere i Elitedivisionen til næste sæson, hvor klubben som bekendt også er vært for Made in Denmark-turneringen.

Det er en realitet efter en 11-7 sejr over Lyngbygaard Golf i en oprykningsmatch, der blev spillet på neutral bane på Hjarbæk Golfcenter i Vesthimmerland.

Her fik Silkeborg Ry Golfklub assistance af et par af klubbens topspillere, der på hver sin måde hjalp holdet til oprykning.

Efter opgørets foursome-matcher var Lyngbygaard i front, men under frokosten blev der vist en lille video-hilsen fra Ryder Cup-kaptajnen Thomas Bjørn på Sicilien, og den fungerede som en peptalk før eftermiddagens singler.

I singlerne blev holdet desuden forstærket af den tidligere Europa Tour-spiller Morten Ørum Madsen, der efter at have misset cuttet i en turnering i Frankrig skyndte sig hjem til Danmark for haste videre til kampen i Hjarbæk.

Han tabte ganske vist 4-2 i førstesinglen til den tidligere Europa Tour-spiller Thomas Nørret, men hans opbakning betød, at singlerne faldt ud til Silkeborgs fordel.

Foruden Morten Ørum Madsen bestod holdet af Mads Kristensen, Michael K. Nielsen, Nicolai Røgen Jensen, Anders Emil Ejlersen, Oliver Hundebøll Jørgensen og Morten Storgaard Mortensen med Torben Nyehuus som holdleder.

- Det har helt klart styrket holdet og medvirket til oprykningen, at de tre unge spillere, Nicolai Røgen, Anders Ejlersen og Oliver Hundebøll har vist klasse sæsonen igennem, siger holdet Torben Nyehuus.

Specielt Oliver Hundebøll har haft en stor sæson med EM-guld for juniorlandsholdet og en placering som nummer fire på juniorranglisten.

Anders Ejlersen vandt DM-sølv og ligger nummer otte på juniorranglisten, mens Nicolai Røgen har opnået flere topplaceringer sæsonen igennem.

Foruden Silkeborg Ry Golfklub sikrede Odense Eventyr sig i weekenden oprykning til landets bedste række, der går under navnet Santander Divisionen.