Foto: Colourbox

To ældre kvinder fik stjålet deres penge

Adam Haff 

85-årig udsat for tricktyveri i Virklund. Jævnaldrende blev omringet ved busstoppested i Silkeborg

SILKEBORG To kvinder på henholdsvis 80 og 85 år blev mandag ofre for tyve, som stjal deres dankort og efterfølgende hævede i alt 31.000 kroner.

Ved 11-tiden lukkede den 85-årige kvinde op, da en cirka 30-årig kvinde ringede på hendes dør i hjemmet på Gunilshøjvej i Virklund. Den fremmede, danske kvinde bad om hjælp til at finde en adresse, hvortil hun skulle levere en pakke. Da beboeren gik ud i sit køkken for at hente sine briller, fulgte den yngre kvinde med.

Den ældre kvinde hjalp den fremmede kvinde, og der blev sagt farvel. Lidt senere fik beboeren en mistanke. Hun tjekkede sin pung og konstaterede, at den ikke længere indeholdt hendes dankort. Og da den 85-årige så ringede til banken, var beskeden, at der var hævet 15.000 kroner fra kontoen.

Politiet mener, at dankort-tyveriet skete i forbindelse med den fremmedes besøg. Tricktyven anslås til at være mellem 30 og 35 år. Hun var 170-175 centimeter høj, dansker med mellemlangt, brunt hår, og så bar hun lyst tøj. Hun kan have haft medskyldige, oplyser politiassistent Mette Therkelsen fra politiet i Silkeborg.

Lidt senere på dagen blev en 80-årig kvinde også frastjålet sit dankort, hvorfra der blev hævet 16.000 kroner.

Den ældre kvinde var ude at handle. På apoteket i Vestergade bemærkede hun en anden person, som gik meget tæt på hende, da hun betalte for sine indkøb.

Hun gik hen til et busstoppested på Godthåbsgade. Klokken var cirka 13.30, da to unge kvinder, som offeret beskriver som »mellemøstligt udseende«, nærmest omringede hende her, har hun forklaret politiet. Det er formentlig i den forbindelse, at kvinden mistede sin pung.

Kvinden tænkte ikke nærmere over episoden, men efter hun kom hjem til sig selv, blev hun ved 15-tiden ringet op af sin bank med dårligt nyt. Der var netop hævet 14.000 kroner i Danske Banks hæveautomat i Vestergade. Tyvene var også lykkedes med at hæve 2.000 kroner i Nordeas automat i Vestergade.

De to kvinder ved busstoppestedet, så ens ud. Offeret skyder dem til at være 18-20 år. Hun beskriver dem som »udenlandsk« af udseende og kraftige af bygning. De havde sort hår og var 160-165 centimeter høje.

Politiet vil gerne have besked, hvis man har bemærket noget. Det kunne være på apoteket, ved busstoppestedet, eller i forbindelse med hævningerne.