- Motivet opstår oftest undervejs, og jeg tænker ikke så meget over, hvad jeg skaber. Det er også derfor, jeg ikke er god til bestillingsarbejder. Det bremser kreativiteten og giver ikke plads til improvisation, siger Sanne Munck, der netop har åbnet »Smunck« på Østergade.

Lidt glad-i-låget-agtig

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Sanne Munck har etableret »Smunck« på Østergade, hvor hun skaber, udstiller og sælger andre produkter

SILKEBORG Hun har gået stille med dørene, og ikke gjort meget væsen af sig selv, sine værker og åbningen af Smunck på Østergade, som hun betegner som en »kreativ butik med billeder og brugskunst« som hun selv skaber.

Men i den forgangne uge kunne hun byde de første kunder indenfor i butikken, som hun har indrettet med egne værker. Værker, som det har taget tilløb, at sætte til salg.

- Det er jo mine »børn«, siger Sanne Munck, der tidligere blandt andet har været køkkenleder i Cafe Jorn og Toftebjerg Medborgerhus.

- Jeg har været i cafebranchen i 20 år og har sideløbende gået og malet. De seneste 10 år har malerierne og den kreative side virkelig taget ved, siger hun, der glæder sig over at være blevet sin egen chef.

- Tiden var moden til at det her skulle prøves af. Nu skal det være, siger Sanne Munck, der med vilje ikke kalder sit nyåbnede sted for »galleri«.

- Jeg kan finde på hvad som helst. At kalde det for galleri, låser det lidt. Så jeg kalder det Smunck. Og det er kun mine egne værker, der er her. Og jeg skal ikke have andres værker ind. For det er mine ideer og mig, der bestemmer, griner Sanne Munck og tilføjer.

- Smunck er sådan lidt glad-i-låget-agtig, smiler hun.