Christian Fuhlendorff er en af de tre komikere, som lørdag aften underholder under åben himmel i Indelukket. Foto: Flemming Lauridsen

Comedy i Indelukket

Christian Kloch Larsen 

Christian Fuhlendorff, Ruben Søltoft og André Jakobsen til Open Air Comedy i Indelukket

STANDUP Friluftsscenen i Indelukket er blevet brugt til rockmusik, klassiske koncerter, ballet og sommerbio under åben himmel.

Lørdag aften er der standup i det fri i Indelukket, når Danmarks største Open Air comedyshow kommer til byen med navne som Christian Fuhlendorff, Ruben Søltoft og André Jakobsen.

De seneste tre år er arrangementet blevet afviklet i Holstebro. Men i år bliver showet udvidet til Aarhus og Silkeborg.

- Silkeborg er en by, hvor der er mange udendørs arrangementer. Der sker i det hele taget meget i Silkeborg og det er mit indtryk, at der også er et publikum, der bakker op. Og inden for standup er der allerede gang i noget i byen, så jeg mener også, at der er noget at bygge videre på. Og så har man bare en smuk udendørs scene i Indelukket, som passer perfekt, siger idémanden bag Summer Comedy, Kristian Andersen.

I både Holstebro og Aarhus har Summer Comedy haft succes med at trække især studerende til standup under åben himmel. Det håber arrangøreren også vil ske i Silkeborg.

- Dels giver det en særlig stemning, når man laver sådan et arrangement udendørs, hvor man har tæpper med, kan nyde en fadøl og dufte pølserne på grillen. Og dels har det den fordel, at det er noget billigere at arrangere det udenfor frem for at leje for eksempel Jysk Musikteater. Så vi kan også tilbyde billetter til en lavere pris, understreger Kristian Andersen.

Ud over Holstebro, Aarhus og nu også Silkeborg er det planen, der Summer Comedy til næste år skal ud til flere jyske byer.

- Vi har blandt andre Kolding, Varde og Randers i kikkerten og dem udvider vi måske med til næste år, siger, Kristian Andersen.

Den helt store joker i forbindelse med et Open Air-comedyshow er vejrudsigten. Og den er lige nu lidt ustabil.

- Det kan vi også mærke på billetsalget. Jeg tror, at publikum lige venter lidt endnu for at se, hvordan vejret bliver lørdag aften, og skulle det stå ned i stænger, så finder vi på en alternativ løsning, siger han.

Billetsalget viser i øvrigt, at det langt fra kun er silkeborgenserne, der har sikret sig billetter til stand-upshowet i Indelukket lørdag aften. Ifølge Kristian Andersen er det kun 58 procent af de foreløbigt solgte billetter, som er købt her i byen.

Summer Comedy-showet i Indelukket er denne uges anbefaling her fra kulturredaktionen fordi det er en nyt initiativ, som Indelukket her lægger sine smukke rammer til.

Silkeborg har jo som bekendt udråbt sig selv til at være Danmarks outdoor hovedstad, og når vi samtidig har en af landets smukkest beliggende friluftsscener, skal der selvfølge også være noget at grine af under åben himmel.