Louise Boisen og Bart van West modtager her Initiativprisen, som går til Klinik for multisygdom. Foto: Rune Borre-Jensen,

Initiativpris går til klink på Regionshospitalet Silkeborg

SILKEBORG Region Midtjylland har netop uddelt Initiativprisen og Smartprisen til henholdsvis Klinik for Multisygdom på Regionshospitalet Silkeborg og det socialpsykiatriske bosted Gårdhaven i Viborg.

Priserne gives til arbejdspladser, der har opfundet eller genbrugt løsninger, der gavner borgerne eller regionens økonomi og helst begge dele.

Når Klinik for Multisygdom på Regionshospitalet Silkeborg samler hospitalslæger med forskellige specialer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, farmaceuter og evt. psykiatere til tværfaglige konferencer om centrets multisyge patienter, så er patientens praktiserende læge også inviteret med.

Den praktiserende læge deltager via det videokonferencesystem, som de fleste praktiserende læger alligevel har i deres klinikker og bruger i forbindelse med tolkning.

Meningsfuldt for alle parter
Løsningen betyder, at den praktiserende læge bliver klædt fagligt på med ny og relevant specialviden, som vedrører netop hans eller hendes patient.

Omvendt kan den praktiserende læge, som kender patientens ønsker og muligheder allerbedst, være med til at sikre, at det er den rigtige indsats og behandling, der bliver sat værk.

Løsningen er ligetil og meningsfuld for alle parter og derfor har Klinik for Multisygdom netop modtaget Region Midtjyllands Initiativpris, som bliver uddelt en gang om året.

- Initiativet tager på fornem vis hånd om en udsat patientgruppe, nemlig de multisyge. Løsningen skaber stor værdi både for patienten og på tværs af sektorgrænser i sundhedsvæsenet. Det er en løsning, der kræver vilje på tværs, og som kalder på samarbejde mellem systemets aktører, men den kræver ikke meget mere. Stort tillykke til Klinik for Multisygdom og tak for initiativet, sagde regionsrådsmedlem og priskomitémedlem Susanne Buch Nielsen (SF) i forbindelse med overrækkelse af prisen.

Der var i alt 48 indstillinger til Initiativprisen 2017.