Syv gader i Silkeborg viser ansigt

Kulturfestivalen Face står bage initiativet om at sætte billeder på syv gadenavne i Silkeborg, der er opkaldt efter kendte silkeborgensere

SILKEBORG Hvor mange gange har man ikke stået ved et gadeskilt og spurgt sig selv: Hvem mon den person er, der har givet navn til gaden?

Det forsøger kulturfestivalen FACE nu at råde bod på – i hvert fald på 7 gader i Silkeborg.

Face, der igennem 2017 har kunnet opleves på Kunstcentret Silkeborg Bad, Silkeborg Bibliotekerne, Museum Silkeborg, Jysk Musikteater, Aqua og Museum Jorn, har nu udvalgt 7 gader, opkaldt efter Silkeborg borgere, og givet dem ansigter.

I samarbejde med ejendommenes ejere, Silkeborg Kommune og Silkeborg Arkiv, har Museum Silkeborg opsat skilte med ansigter på syv markante Silkeborgensere. Helt konkret er det Drewsensvej, Zeltnersvej, Lundsgade, Bomholts Plads, Amaliegade, Drechselsvej og Bindslevs Plads, der er blevet udvalgt til at bære ansigter. Hver især fortæller de en lille bid af den store historie om Silkeborgs tilblivelse som industri- og handelsby.

Initiativtagerne håber, at skiltene kan være med til at give et lille glimt af Silkeborgs spændende historie og helt konkret en idé om, hvem de markante personer, der har gjort sig fortjent til at navngive gader eller veje i Silkeborg, er. Blandt navnene findes initiativrige iværksættere som Drewsen og Zeltner - store fabrikanter der var foregangsmænd i deres egen tid ved industrialismens begyndelse.

Men også en af byens mere særegne iværksættere, honningkagebager Peter Lund, er med. Af andre navne falder man over Georg Drechsel, der var byens første birkedommer og politimester.

Skulle man have lyst til at se flere ansigter, kan man deltage i omvisningerne i udstillingen Face, The Exhibition. En udstilling om ansigtet.