Biltyv med kæmpe promille anholdt i Silkeborg

Adam Haff 

Politiet modtog flere anmeldelser om en bil, der blev ført usikkert fra Aalestrup til Silkeborg

SILKEBORG Lykkeligvis endte det godt, men det kunne være endt med en meget alvorlig ulykke, da en stærkt alkoholpåvirket mand tirsdag begav sig ud på en vanvittig køretur til Silkeborg.

Manden var stærkt påvirket af alkohol og beroligende tabletter. I Aalestrup nord for Viborg stjal han en bil og kørte så i retning mod Silkeborg. En køretur på omkring 70 kilometer.

Klokken 08.50 henvendte biltyven sig til en fremmede mand og spurgte om vej til Silkeborg. Vidnet lagde mærke til, at den 55-årige mand var stærkt påvirket, og han alarmerede politiet.

Vagtcentralen sendte en efterlysning af bilen ud til patruljerne, fortæller politikommissær Thomas van Norde fra politiet i Silkeborg.

Lidt senere ringede en anden bilist til politiet og fortalte, at hun kørte bag en meget slingrende bil, som flere gange kørte over i den modsatte vognbane.

Politiet holdt forbindelsen med anmelderen, som bemærkede bilisten ved Rindsholm. Turen gik over Ans, inden politiet klokken 09.30 kunne anholde manden på Kærsgårdsvej i Silkeborg.

Manden var stærkt påvirket af en blanding af klopoxid-tabletter og alkohol.

Han blæste alkometret op over en promille på 2,50, og han blev straks anholdt.

Det viste sig, at bilisten havde stjålet bilen i Aalestrup.

Han havde heller ikke førerret. Også de forhold kommer han nu til at stå til regnskab for.