- Lokalet har jo stået tomt længe, og det er brandærgerligt. Man kan sige, at jeg forsøger at lave lidt forskønnelse i bybilledet, siger Rikke Ryge, der har etableret kombineret atelier og galleri på Vestergade.

Mere kunst på Vestergade

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Rikke Ryge, der tidligere har haft pop-up butik på Vestergade, satser nu på kombineret atelier og galleri i samme lokaler

SILKEBORG - Jeg har brug for at se, hvad synlighed gør. Og så synes jeg, at Silkeborg mangler noget kunst i centrum. Byen mangler et sted som det her, siger Rikke Ryge.

Hun er netop rykket ind i lokaler på Vestergade, hvor hun med sit firma »Art by Rikke Ryge« har etableret et kombineret atelier og galleri. Adresse og lejemål er ikke ukendt for hende, idet hun tidligere har brugt lokalet som pop-up butik, for at profilere sin kunst.

- Jeg er vant til at være hjemme, hvor jeg har et stort værksted. Så det her er også et forsøg på at skille arbejde og fritid. Nu får jeg mulighed for at gå på arbejde og så tage hjem igen. Og så er det jo også for at prøve noget nyt. Prøve af, prøve til og prøve noget andet, end jeg plejer, siger Rikke Ryge, der udover sin kunst, også tidligere har afholdt kurser.

Det har hun endnu ikke taget stilling til, om hun vil kaster sig over igen, men potentialet til at benytte lokalerne på Vestergade til mere, er til sted.