- For mig handler det om at få et menneske til at betragte sig selv udefra og indse, at det, der måske nok virker som en negativ side af en selv, i virkeligheden vil en det bedste. Vi har alt det, vi har brug for i os. I stedet for at gå og sparke os selv med de dårlige sider, skal vi lære at tage dem ind i hjertet, siger psykoterapeut Morten Lund, der i sin klinik »ID’et«, der er flyttet ind i Trivselshuset på Østergade tilbyder samtale- og massageterapi.

Terapeut flytter ind i Trivselshuset

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Efter flere års tilløb og tre år som selvstændig behandler i hjemmet på Aarhusbakken, er psykoterapeut Morten Lund flyttet ind i Trivselshuset

TERAPEUTFLYT - Jeg er kommet ud, hvor jeg bliver nødt til at svømme. Her er jeg. Jeg er ikke længere en ingeniør, der prøver at finde et alternativ. Jeg er behandler, og det er det, jeg lever af.

Ordene kommer fra psykoterapeut Morten Lund, der med i bagagen også har en uddannelse som massageterapeut og coach. Han har netop flyttet sin praksis, som han kalder »ID’et« fra lokaler i hjemmet på Aarhusbakken og ind i behandlerfællesskabet i Trivselshuset på Østergade, hvor han tilbyder terapi gennem såvel samtale som massage.

Når dybere gennem samtale
I sin klinik møder han alle former for mennesker og bemærker, at det er et bredt udsnit af «Hr. og Fru Danmark«.

Oftest er det dog personer, der har det svært og eksempelvis gennemgår en periode med stor stresspåvirkning.

- Som psykoanalytiker har jeg nogle værktøjer, der gennem samtale kan nå lidt dybere, end hvis man taler med sin familie, venner eller arbejdskollegaer om sine problemer. Jeg plejer at sige, at uddannelsen som psykoanalytiker er en fireårig mesterlære. Fra første dag bliver man sat overfor hinanden og øver samtalen. Selvfølgelig tilsat noget teori. Men det er meget en uddannelse, der bygger på praksis. I modsætning til en psykolog, der har en stor teoretisk viden, siger Morten Lund.