Foto: Martin Ballund

Alle inviteres: 17 km lang vandring på Hærvejen

VRADS Alle er velkomne, når DGI torsdag den 21. september inviterer til sin 6. vandring på Hærvejen.

Turen er på ca. 17 km og starter ved Vrads Sande og går til Palsgård Skovmuseum. Deltagerne mødes ved museet på Palsgårdsvej 9 og kører i bus til startstedet.

Med på vandreturen er museumsinspektør Brit Vestergaard, der viser vej og undervejs fortæller om egnens historie og mærkværdigheder - herunder også om sandflugten og dens betydning for egnen. Undervejs går deltagerne via Hærvejen og hører om vejens historie - både som studevej og pilgrimsvej.

Turen går forbi Torup Sø, som er en af Tingdalsøerne. På den sidste del af turen går deltagerne gennem Palsgård Skov, hvor deltagerne vil få fortalt om plantagens etablering, og de runder også Jyllands højest beliggende sø, Hampen Sø. Deltagerne vil også slå ind på ruten omkring Troldsø og Lavheden og få at høre om vandskel, der ligger vest for Lavhedehullet, og hvor det første hærvejsforløb gik.

Turen slutter ved Vester Palsgaard Skovmuseum, hvor der i dagens anledning er gratis entré på museet.

Undervejs på turen vil der blive fundet gode steder at indtage formiddagskaffen, frokosten og eftermiddagskaffen med tilhørende smagsprøver på egnens urter i flydende form. Der bliver desuden tid til at synge et udvalg af egnens sange.

Deltagerne skal selv medbringe frokost, kaffe og andre drikkevarer. DGI sørger for bus, lokal guide og urtesnaps.