Siden 2015 har Garia lavet el-arbejdsbiler til en række forskellige formål. Nu skal de også bruges som postbiler i Sverige. Foto: Garia A/S

Lars Larsen sørger for at posten kommer ud

Bjarne Gregersen 

Dynekongens golfvogn-selskab skal levere eldrevne postbiler til Postnord i Sverige

SEJS-SVEJBÆK Svejbæk-købmanden Lars Larsen skal nu til at levere eldrevne postbiler til Sverige.

Det er dynekongens firma Garia A/S, som Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg er direktør for, der netop har netop indgået en treårig aftale med Postnord om at levere en ny flåde af eldrevne postbiler.

Det skriver Garia A/S i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at elbilerne skal køre rundt på de svenske landeveje inden udgangen af året.

En milepæl for Garia
- Denne kontrakt med Postnord er en meget vigtig milepæl i Garias vækststrategi,« siger Jakob Holstein, der er adm. direktør i Garia A/S.

Garia leverer i dag eldrevne elbiler til parker, offentlige områder, kommuner og store virksomheder i både Europa, Mellemøsten og Nordamerika. Derudover producerer det danske firma eksklusive golfbiler, som også sælges i en række lande.

Det er imidlertid første gang, at Garia får til opgave at levere postbiler.

Garia blev stiftet i 2005 af bildesigner Anders Lynge og har samlefabrik i Viborg. Selskabet er i forvejen mest kendt for produktion og salg af luksus golfvogne. Men i 2015 begyndte man at producere el-arbejdsbilerne.

Stort underskud
Garia A/S mangler dog fortsat at bevise, at der kan tjenes penge på golfvogne og elbiler. For den seneste årrække har der været underskud på bundlinjen, det seneste regnskabsår 2015-2016 endda så stort som knap 24 mio. kr. efter skat. Fortsat er der dog en solid egenkapital i selskabet på knap 103 mio. kr.

Samtidig fremgår det af regnskabet, at hovedaktionæren garanterer for de nødvendige kreditfaciliteter til afdækning af selskabets likviditetsbehov. Så med en mand af Lars Larsens økonomiske kaliber bag er selskabet særdeles økonomisk velfunderet trods tabene. Lars Larsen er bestyrelsesformand i selskabet.

Ud over hovedvirksomheden Jysk,er Lars Larsen økonomisk engageret i flere forskellige virksomheder. Jysk Group ejes 100 pct. af Lars Larsen gennem holdingselskabet Lars Larsen Group, hvorigennem Lars Larsen helt eller delvist også ejer blandt andet sushi-restauranterne, Letz Sushi, og altså Garia A/S, samt møbelkæderne Ilva, Idémøbler, Bolia.com og Sengespecialisten.