Sigtelse: Mænd bag grov afpresning af 21-årig

Brian Holst 

Fire mænd er blevet sigtet for over nogle timer at have afpresset en 21-årig mand ved blandt andet at tvinge ham til at optage lån for ca. 60.000 kroner

SILKEBORG To mænd på 21 og 22 år fremstilles i dag, torsdag, i et lukket grundlovsforhør i retten i Viborg.

Mændene blev - sammen med to andre formodede gerningsmænd - anholdt af politiet i Silkeborg i går, hvor de blev sigtet for at have begået røveri og afpresset en 21-årig silkeborgenser.

- De fire mænd har haft forskellige roller. De to, som bliver fremstillet i grundlovsforhør, har tilsyneladende haft en mere fremtrædende end de andre. Derfor har vi valgt at fremstille dem, siger Mette Therkelsen fra politiet i Silkeborg.

De to mænd er sigtet for røveri.

- Der er i princippet tale om en afpresningssag. Sagen drejer sig om en mulig gæld, som mændene ville have inddrevet af den 21-årige mand. Selve afpresningen strakte sig over nogle timer, hvor mændene ifølge sigtelsen blandt andet tvang den 21-årige til at optage kviklån for ca. 60.000 kroner. Desuden blev den 21-årige sendt ind i et par teleforretninger i Silkeborg, hvor han købte to telefoner, som blev overdraget til de formodede gerningsmænd.

- Den 21-årige blev også udsat for vold. Ikke grov vold, men der er tale om vold, oplyser Mette Therkelsen.

I går foretog politiet i Silkeborg ransagning på seks adresser i forbindelse med anholdelsen af de fire mænd.

- Vi efterforsker sagen og skal have fundet ud af, om der evt. kan være flere gerningsmænd involveret, konstaterer Mette Therkelsen.