SIF’erne jubler her over Mate Vatsadzes mål til 1-0. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Foto

Ny SIF-angriber sikrede forløsende sejr

Michael Helligsø 

Mate Vatsadze blev matchvinder mod OB efter en situation, der var på kanten af offside

FODBOLD Efter tre kampe i træk uden sejr var det fredag aften endelig tid til at juble igen i Silkeborg IF.

Klubben vandt den vigtige hjemmekamp mod OB med 1-0 og tager dermed et pænt spring væk fra næstsidstepladsen inden rundens øvrige kampe i Superligaen.

Matchvinder blev georgiske Mate Vatsadze, der i sin blot anden kamp i SIF-trøjen var på pletten på en ripost efter en afslutning af Marc Rochester Sørensen, der selv satte angrebet i gang med en smart vending.

Georgiske Vatsadze var i en mistænkelig offsideposition, da han sparkede bolden i nettet, men det blæser de nok på i SIF, der særligt i første halvleg var det bedste hold.

Davit Skhrtladze og Robert Skov brændte begge store chancer, mens Jens Martin Gammelby korrekt fik et mål annulleret for offside.

I anden halvleg overtog OB initiativet, men fynboerne kom ikke frem til ret meget andet end langskud, som Thomas Nørgaard tog sig godt af.

Først i overtiden brændte det alvorligt på i SIF-forsvaret. OB lagde et stort pres på værternes mål og var lige ved at udligne, da Gustaf Nilsson headede bolden på egen overligger, men SIF’erne slap med skrækken.

Og så kunne de fleste af de 3442 tilskuere ellers juble over den vigtige 1-0 sejr, der var SIF’s tredje af slagsen på Jysk Park.