Stormøde sætter folkeskolen til debat

Debatmøde vil sætte fokus på mål og visioner for skolen

SILKEBORG I skolen lærer man at læse og regne, men der er foregår også meget andet. Hvordan bliver der plads til dannelse, når der er fokus på mål og karakterer?

Et offentligt debatmøde onsdag aften, som Silkeborg Lærerforening, Silkeborg Skolelederforening og Folkekirkens Skoletjeneste Silkeborg KK44 står for, bliver mikrofonerne åbnet for en debat om formål og visioner for skolen.

Det er blandt andet Steen Vindum (V) og Søren Kristensen (S), der begge går efter borgmesterjobbet i Silkeborg, der skal være med til at debattere skolens fremtid.

Debataftenen kommer blandt andet til at handle om dannelse, skolens forhold til erhvervslivet, styringen af skolen med mål og målsætninger og folkeskolens betydning for at skabe sammenhængskraft.

Det er de lange linjer og visionerne, der skal fylde i debatten, som ikke skal fortabe sig i regnestykker og strukturer, lyder det i oplægget til mødet.

Med i panelet er der er en bred blanding af skolefolk, politikere og erhvervsfolk. Debatformen kommer til at ligne »Debatten » på DR2 med chefredaktør Hans Krabbe fra Midtjyllands Avis som ordstyrer.

Mødet finder sted i den store sal hos Via University på Nattegalevej.