Lørdag er det Klimadag i Lunden

På lørdag bliver der for tredje gang afholdt Klimaets Dag i Silkeborg

SILKEBORG Det er ikke kun de få frelste, der allerede har styr på alt det med klimaet, der er inviteret til Klimaets Dag i Lunden på lørdag.

Det er Kulturhuset i Silkeborg, der arrangerer, og formand Rebecca Bjørnholt Ar-naldo fortæller, at det på ingen måde er hensigten, at arrangementet skal udvikle sig til en »fætter-kusine-fest«.

- Vi vil gerne have alle med, og ikke kun en flok miljøfanatikere, der kan bekræfte hinanden i, at de i forvejen gør det rigtige, siger hun.

Klimaets Dag udspiller sig i Lundens store sal, hvor der bliver stande med alt fra perma-kultur, urtemedicin og økologiske grøntsager til sneglestoppere, organisk rengøring og bæredygtig bankdrift.

Silkeborg Kommune er til stede og fortæller om, hvordan man kan sortere sit affald bedre, Cyklistforbundet slår på tromme for pedalkraft, og Via Design fra Herning arrangerer en workshop med »upcycling« af tekstiler.

Desuden kan man bytte sine overflødige ting med nye skatte, ligesom der i løbet af dagen vil være en række foredrag om bæredygtighed.