I dag bor seks af de 16 professionelle musikere i Prinsens Musikkorps i Silkeborg. Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi

Messingblæsernes svar på Messi

Christian Kloch Larsen 

Koncert med Prinsens Musikkorps og Ole Edvard Antonsen er denne uges anbefaling fra kulturredaktionen

MUSIK Der er blæs i verdensklasse, når den norske trompetist Ole Edvard Antonsen lørdag aften gæster Jysk Musikteater i selskab med Prinsens Musikkorps.

Koncerten er en del af »Salling Bank Master Series«, hvor målet er at tilbyde musik fra øverst hylde i Jylland. Silkeborg er sammen med to andre jyske byer - Viborg og Skive - udpeget til at få seks koncerter i løbet af efterårets og foråret med Prinsen sMusikkorps, som ved hver koncert præsenterer forskellige solister.

Solisten ved den første koncert i rækken er den verdensberømte, norske trompetist Ole Edvard Antonsen, som også netop er tiltrådt som kunstnerisk leder for Prinsens Musikkorps.

Titlen for den første i rækken af koncerter i Silkeborg er »Musikalske landskaber« og den byder blandt andet på »Udstillingsbilleder« af Modest Mussorgskij.

I værket leder den russiske komponist publikum gennem en udstilling på et kunstmuseum. »Udstillingsbilleder« består således af ti satser, som hver er skrevet over et af kunstneren Hartmanns værker.

Til koncerten vil Ole Edvard Antonsen og Prinsens Musikkorps tilmed tage publikum på en musikalsk rejse fra Bosporus til Svalbard.

Blæserkoncerten med Prinsens Musikkorps er denne uges anbefaling her fra kulturredaktionen.

Det kan godt være, at man skal være messingsblæser for at vide, hvem Ole Edvard Antonsen er, men dem er der heldigvis mange af her i byen.

En af dem er Gert Skovlod Hattesen, som er trompetist i Prinsens Musikkorps, og han fortæller, at den norske trompetist er så stor en stjerne, at hans koncert i Jysk Musikteater med Prinsens Musikskorps kan sammenlignes med en fodboldkamp på Jysk Arena, hvor SIF’s superligahold stiller med den portugisiske verdensstjerne Ronaldo i trøje nummer 7.

Og når Ole Edvard Antonsen samtidig bliver kaldt for messingblæsernes Messi, kan man vist godt sætte forventningerne op til en blæserkoncert lidt ud over det sædvanlige.