© TEO LANNIE/6PA/MAXPPP

Stort spejderløb i byens gader

Alle spejderkorpsene er inviteret med fredag og lørdag

SILKEBORG Fra fredag den 22. september om aftenen og et døgn frem er der for femte gang det tværkorpslige spejderløb »24silkeborg« i Silkeborgs gader. Denne gang håber arrangørerne, at der kommer deltagere fra hele landet.

I sin tid opstod løbet som opfølgning på den første tværkorpslige lejr, Spejdernes Lejr i 2012. Siden da har spejdere og ledere fra flere korps og grupper i og omkring Silkeborg været med som deltagere og arrangører. Da der denne sommer for anden gang skulle være en Spejdernes Lejr, besluttede løbsledelsen, at man ville gøre en ekstra indsats for at gøre opmærksom på løbet, så der måske kunne komme deltagere fra hele landet.

Løbet er i en særlig kategori inden for spejderløb, som man kalder adventure-spejd - et særligt krævende og udfordrende løb. Udfordringerne ved dette løb er bl.a., at det kører uafbrudt i 24 timer, hvor patruljerne dog selv kan vælge at holde pause undervejs. En anden udfordring er, at de ikke kan bevæge sig rundt uden hindringer; særlige »fanger-patruljer« vil jagte dem hele tiden, og bliver de fanget, er de sat ud af spil, indtil de har passeret en særlig »befri-post«.

Meget af løbet er bundet op på moderne teknologi med brug af smart-phone og GPS. Når patruljen er ankommet til en postplacering, sender de en besked på deres medbragte smart-phone, hvor GPS system viser, om de står det rigtige sted. Gør de det, så får de en opgave sendt til telefonen. Der er dog også en del af posterne, der er bemandet.

Løbet starter i krypten under Silkeborg Kirke, med afsendelse af patruljerne fra kirkepladsen.

løbet er der løbshovedkvarter i lokaler på Th. Langs Skole.