Benjamin Verbic scorede to gange for FCK. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Foto

FCK-profil: Kunne have scoret otte mål mod SIF

FC København vandt med 4-0 over Silkeborg IF, men værterne kunne have scoret det dobbelte antal mål, mener Benjamin Verbic

FODBOLD For tredje kamp i træk i Superligaen scorede FC København fire mål, da Silkeborg IF lørdag blev besejret med 4-0 i Parken. FCK kæmpede ellers hårdt med at score mål i starten af sæsonen i den hjemlige liga, men mere overskud har ifølge træner Ståle Solbakken været blandt nøglerne til de mange mål på det seneste.

- De offensive spillere har mere overskud til at lave de ekstra ting. De viser mere spillerglæde, og jeg tror, at flere af spillerne har været tynget af flere ting i starten af sæsonen, men de har løftet niveauet, siger Solbakken.

- Efter noget tid har vi et hold, der spiller hurtigere og har mere energi. Der er flere, som viser mere overskud, uddyber han.

Den udtalelse bliver bakket op af Benjamin Verbic, der scorede de første to mål for FC København i lørdagens sejr over Silkeborg.

- Jeg er glad for at kunne hjælpe holdet. De sidste par kampe har været rigtig succesfulde for os, og mod Silkeborg var vi igen gode i offensiven, siger Verbic.

- Vi var alle sammen meget selvsikre i kampen. Vi nød at spille, og det var rigtig dejligt. Vi scorede fire mål, og vi kunne have scoret fire mere, mener Verbic.

Til trods for de forbedrede takter i offensiven mener Ståle Solbakken ikke, at holdet har nået sit topniveau endnu.

- Det går bedre og bedre, men vi må bare blive ved. Vi ligger stadig et længere stykke efter FC Nordsjælland, end vi gerne vil, og nu går vi ind i en periode, hvor vi skal spille meget på udebane, så vi skal bygge videre på, siger han.

Den næste opgave for FC København er en udebanekamp mod FC Sheriff i Europa League, mens Lyngby er næste modstander i Alka Superligaen.

/ritzau/