Simon Jakobsen og resten af SIF-mandskabet kom på hælene i Parken. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Foto

SIF blev kørt over af mestrene

Mathias Hove Andersen 

SIF fik hurtigt testet træværket i Parken, men FC København fandt melodien og sejrede sikkert

FODBOLD Silkeborg IF var lørdag aften på en svær opgave i hovedstaden, hvor de forsvarende danske mestre fra FC København vandt med 4-0 foran 14.403 tilskuere, og manager Peter Sørensens tropper indtager derfor fortsat 10.-pladsen i Superligaen inden de resterende kampe i denne spillerunde.

Hjemmeholdet viste allerede tænder i det fjerde minut, hvor Andrija Pavlovic sendte et fladt indlæg på tværs til Pieros Sotiriou, men FCK-angriberen mistimede sin afslutning i det lille felt og sendte bolden ud til et målspark.

SIF svarede dog hurtigt igen, da Gregor Sikosek umiddelbart efter blev sendt i dybden af Sammy Skytte. Backens indlæg blev blokeret ud af feltet, hvor Sammy Skytte straks trykkede af, og midtbanespillerens afslutning prellede af på roden af den fjerneste stolpe.

I det syvende minut kom gæsterne fra Søhøjlandet endnu tættere på, da Jens Martin Gammelby fandt Marc Rochester Sørensen i en helt blank position i feltet. Kantspilleren fik i første omgang bugseret bolden op på undersiden af overliggeren, og han var også først på riposten, som dog blev sparket lige forbi FCK-målet.

Værterne satte sig efterhånden mere på kampen, og i det 20. minut måtte Thomas Nørgaard diske op med en stor redning, da Andrija Pavlovic kom frem til en helt fri hovedstødsmulighed i SIF-feltet.

FCK’erne formåede at fastholde presset, og i det 22. minut kom føringsmålet, da Benjamin Verbic på kanten af det lille felt headede et præcist indlæg fra Peter Ankersen i kassen.

Seks minutter senere var SIF-defensiven igen på hælene efter hurtige FCK-kombinationer, og i boksen kunne en helt umarkeret Benjamin Verbic let gøre det til 2-0 uden chance for Thomas Nørgaard.

Inden pausen kom SIF’erne frem til et par gode fremstød på kanterne, hvor Robert Skov og Gregor Sikosek skiftesvis sled sig fri. Begge blev dog bremset på ulovlig vis, hvilket udløste gule kort til henholdvis Michael Lüftner og Peter Ankersen.

Fra anden halvlegs start blev Gustaf Nilsson sendt på banen i stedet for Tobias Salquist, og gæsterne gik dermed væk en defensiv opstilling med tre centrale midtstoppere. Det fik dog ikke umiddelbart den store effekt, og i det 49. minut blev det 3-0 til FCK, da Pieros Sotiriou blev sendt i dybden og uselvisk serverede bolden for Andrija Pavlovic, som blev noteret for kampens tredje scoring.

Indskiftede Gustaf Nilsson sendte efterfølgende bolden en meters penge forbi det lange hjørne efter en god frispilning af Robert Skov, og efter en lille times spil fik sidstnævnte en fin mulighed, men afslutningen savnede den sidste skarphed.

I det 69. minut var det uhyre tæt på endnu en FCK-scoring, da Pieros Sotiriou fik en stor chance foran SIF-målet, men FCK-angriberen hamrede bolden op på overliggeren. Umiddelbart efter kom Casper Sloth på banen, og midtbanespilleren tvang hurtigt Robin Olsen til en fin redning med en flad afslutning, men tættere på et mål kom gæsterne ikke.

FCK var fortsat farligst, og i det 78. minut blev det 4-0 til værterne. Thomas Nørgaard diskede forgæves op med en flyvende redning på stregen, og indskiftede Rasmus Falk var hurtigt over bolden og kunne let score fra kort afstand. Slutfasen var dermed blottet for spænding, og der var ikke en finger at sætte på hjemmeholdets sejr.