Jesper Grønkjær blev overvåget, da han var i Nordkorea, men det blev dog til enkelte møder med de lokale.

Jesper Grønkjærs rejse i Nordkorea: På tur i en lukket verden

Jesper Grønkjær fortæller om tur til Nordkorea i Gjern Aftenskole

GJERN Efteråret er sæson for gode fortællinger, og Gjern Aftenskole lægger ud med et foredrag af tryllekunstner og globetrotter Jesper Grønkjær den 2. oktober.

Det er det første af i alt fire aftenskole-foredrag, der bliver holdt på Grauballe Skole.

Jesper Grønkjær har været på en unik og absurd rejse ind i et af verdens strengeste diktaturer, Nordkorea, der på grund af bombesprængninger har været omtalt i medierne i øjeblikket.

Planen inden afrejse var enkel. Han ville rejse ind i verdens mest lukkede land for at sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere. Men udførelsen bliver svær.

Ved ankomsten til landet blev Grønkjær modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen, og han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til gengæld blev det dagligt til mange timers kørsel for at komme ud for at se monumenter og statuer, der alle havde det ene formål at hylde præsidenterne fra Kim-dynastiet.

Foredragsrækken byder senere på besøg af Allan Faurskov, som vil tage os med på jagt med metaldetektor, Margaret Skovsen, der vil fortælle om Færøerne og Jan Kildelund, som vil give os indblik i hvordan det er at være udsendt til verdens katastrofer.