Tyve-bande afsløret af politistyrke på lur

Søren Nielsen 

Mange tyvekoster blev fundet i et sommerhus ved Ans. Politiet lå på lur efter tip fra borger

ANS Fire personer er anholdt og varetægtsfængslet efter en målrettet aktion af politiets specialsektion for tyveri.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at politiet lå på lur ved et sommerhus i Ans. Efter en lang nats overvågning kom to mænd pludselig til syne ved huset. De havde favnen fyldt med tyvekoster.

- Vores folk på stedet er trætte og kolde efter en hel nats observation, men da de ser, at de to mænd har favnen fuld af koster, kommer pulsen op igen. De ved, at de har fået bid, og det kribler i dem for at få fat i de mistænkte. Men de mangler den sidste bil med de to andre mistænkte, så de bliver på deres observationsposter og venter på det rigtige øjeblik, fortæller Poul Fink, der er leder af efterforskningsafdelingens specialsektion, som den mobile tyverigruppe hører under.

Politistyrken kom ikke til at vente længe. Klokken 07.00 kom bilen med de to sidste mænd retur til sommerhuset.

Og politiet slog til.

- Da alle mistænkte og koster er samlet på adressen, er det tid at slå til. Det er det øjeblik, de har ventet på hele natten. De tilkalder forstærkning i form af tre hundefører, som hjælper med at omringe og bevogte huset. Da de banker på døren, er mændene i huset godt klar over, at hvad klokken har slået, og de har ikke lyst til at lade sig anholde. Der opstår derfor lidt tumult, og nogle af dem forsøger at stikke af gennem et vindue. Men vi har overtaget på situationen, og får hurtigt lagt dem i håndjern, siger en tilfreds Poul Fink.

I annekset fandt politiet tyvekoster nok til at fylde en trailer. Så mange koster at de ikke kun stammede fra nattens tyveri.

Foruden et større antal airbags, rat og infocentre fra BMW-biler fandt politiet cykler, våddragter, vin og en drone. Nogle af BMW-delene blev stjålet fra private biler i Silkeborg-området natten til fredag. Politiet er fortsat i gang med at fastslå, hvor de øvrige koster stammer fra.

De fire mænd blev lørdag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor dommeren besluttede at imødekomme anklagemyndighedens indstilling om varetægtsfængsling.

Det var et tip fra en vaks borger, som ledte politiet til sommerhuset.

- Vi skylder anmelderen stor ros for dennes opmærksomhed og hjælpsomhed. Aktionen lykkes kun, fordi borgeren har haft øjnene med sig og orienteret politiet med det samme. I forbifarten huskede borgeren endda at notere bilens registreringsnummer, så vi havde med det samme noget at gå efter. Den her sag er et rigtig godt eksempel på, hvad samarbejdet mellem borgere og politi kan føre til, afslutter Poul Fink.