Den engelske kunstner Thomas O’Grady, som bor i Silkeborg, ønsker at skabe et international kunstsamarbejde i Silkeborg inspireret af Asger Jorn.

Internationalt kunst-projekt i Silkeborg

Internationale kunstnere har den seneste måned deltaget i kunstprojekt i byen

KUNST Et internationalt kunstprojekt, som i den seneste måned har fundet sted forskellige steder i Silkeborg, blev onsdag aften rundet af i den nye Campus-bygning på Bindslevs Plads.

Hovedmanden bag projektet er den engelske kunstner Thomas O’Grady, som i de seneste tre år har boet i Silkeborg med sin familie.

Han er uddannet fra Art Colleges i Manchester og New York og har deltaget i adskillige kunstprojekter rundt omkring i verden.

I Silkeborg har han ønsket at starte et nyt internationalt kunstnerisk samarbejde, inspireret af Jorns internationale samarbejde i 1950’erne, hvor anerkendte internationale og lokale kunstnere mødes, udveksler og samarbejder til gavn, glæde og inspiration for byen, og han forestiller sig, at det skal være en tilbagevendende begivenhed, som kan sætte Silkeborg på nutidskunstens danmarkskort.

Projektet er blevet til i samarbejde med Kulturby Århus 2017 Rethink, Silkeborg Kommune, Silkeborg Højskole, hvor kunstnerne har boet og arbejdet de første to uger og Campus Bindslev, hvor kunstnerne har arbejdet og også afslutter projektet.

Ud over Thomas O’Grady har Victor Vejvoda fra Prag, den spanske kunstner Gustavo Sanromán og Mette Mailund Strong fra Silkeborg deltaget.