Lars Skaarup var skarp på fløjen i første halvleg, hvor BSV kørte Sønderjyske over. Foto: Martin Ballund

Kort proces: BSV kvaste Sønderjyske inden pausen

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg leverede en overbevisende indsats i grænselandet og spillede sig op på førstepladsen i ligaen

HÅNDBOLD Lørdag eftermiddag var Bjerringbro-Silkeborg på besøg i Skansen, hvor Sønderjyske indkasserede et klart nederlag på 25-35 foran 2103 tilskuere.

Værterne var ellers fint med i indledning og førte med 4-3 efter syv minutters spil, men efterfølgende satte BSV sig tungt på opgøret.

Søren Rasmussen lukkede helt af i målet, hvilket medførte en sønderjysk scoringspause på mere end 12 minutter, og i den anden ende bombede gæsterne løs. Nikolaj Markussen, der var tilbage på banen efter sin ankelskade, blev blandt andet noteret for to scoringer, mens Jacob Lassen og Lars Skaarup viste træfsikkerhed fra fløjene.

Efter 23 minutters spil var kampen reelt afgjort, da Michael V. Knudsen gjorde det til 5-16, og selvom Sønderjyske kom en anelse bedre med frem mod pausen, vidnede pausestillingen 9-19 om klar BSV-dominans.

I anden halvleg var størrelsen på gæsternes sejr det eneste ubesvarede spørgsmål, og 12 minutter efter pausen lignede det en regulær ydmygelse ved stillingen 14-27.

I slutfasen fik flere profiler et velfortjent hvil på bænken, og det gav eksempelvis spilletid til Martin Risom og Frederik Skov, mens U18-keeper Oliver Larsen afløste Søren Rasmussen, der endte med en redningsprocent på 44.

Opgøret sluttede 25-35 efter en scoring af Jacob Lassen, der blev topscorer med seks mål, og BSV avancerer dermed til førstepladsen i ligaen på en bedre målscore end Skjern og Århus Håndbold, der også har otte point efter fem spillerunder.